Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Atrakcie Kanárskych ostrovov

Datum: 04.04.2013

Kanárske ostrovy sú súostrovie, ktoré leží v strednom Atlantickom oceáne, približne 100 km od pobrežia Afriky. Kanárske ostrovy sa stali jednou z najobľúbenejších turistických destinácií. Návštevníci tu nájdu tiché rybárske dedinky, divoké miesta a niekoľko vulkánov. Turisti sem prichádzajú na pobyty počas celého roku pre stále počasie na ostrovoch. Rovnako radi sem príchadzajú aj turisti na poznávacie zájazdy.

Turistickou atrakciou na ostrovoch sa stala jazda na ťavách. Najväčšie mesto na Kanárskych ostrovoch je Las Palmas de Gran Canaria. V meste sa nachádza zaujímavá historická katedrála Catedral de Santa Ana. Mesto je zaujímavé aj svojim rušným nočným životom. Najvyšším vrcholom, nachádzajúci na ostrove Tenerife je Pico de Tiede. Má výšku 3 715 metrov a je súčasťou národného parku Parque Nacional del Teide.

Na ostrove Tenerife sa nachádza aj mesto Puerto de la Cruz. Patrí k najlepším rezortom na Kanárskych ostrovoch. Je tu veľký počet hotelov, reštaurácií a pekných obchodíkov. Najmenší ostrov zo súostrovia je El Hierro. Ostrov je najmenej zasiahnutý turistickým ruchom. Jeho príroda je chránená, hlavnou atrakciou ostrova je La Gomera. Je to vavrínový prales rastúci na ostrove od doby ľadovej. Druhým najmenším ostrovom je La Gomera. Hlavné mesto ostrova je San Sebastian de la Gomera. V typickom kanárskom koloniálnom štýle bol postavený kostol so sochou Panny Márie na ostrove La Palma a stal sa pútnickým miestom. Každých päť rokov sa tu koná procesia. Na hrade Castillo de San José sa nachádza Múzeum súčasného umenia. Je to centrum moderného umenia. Múzeum bolo postavené v 18. storočí, a pôvodne slúžilo na obranu proti pirátom.

Čítané: 474 x