Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Letovisko Belek v Turecku

Datum: 05.04.2013

Letovisko Belek v Turecku je turisticko - rekreačné stredisko, ktoré sa nachádza pri Stredozemnom mori v blizkosti letoviska Antalya. Celá oblasť je chránená pohorím Taurus. Architektúra Beleku nám pripomína históriu starého Grécka.

V oblasti je veľa luxusných hotelov. Milovníci prírody môžu navštíviť prírodný park Köprülü Canyon. Ľudia, čo majú radi zábavu, si prídu na svoje pri  vodných športoch, golfe alebo na výlete džípom. V Beleku nájdete niekoľko velkých golfových ihrísk. Okolie je bohaté na turistické zaujímavosti. Aspendos je mesto staroveku, kde sa zachovali prvky starej rímskej architektúry a amfiteáter.

Veľmi pekný pohľad je aj na kaňon Köprülü. Kaňon je hlboký miestami až 400 metrov. Piesočnaté pláže v okolí Beleku sú ideálnym miestom na relax a peknú romantickú prechádzku. Na pobreží sú palmy a v blizkosti rastú píniové háje i citrusové a olejové plantáže. Každý cestovateľ ktorý navštívi Pamukkale – Bavlnený hrad, uvidí prekrásne biele terasy a vodopády. Kappadokia je ôsmy div sveta, nádherný prírodný výtvor, ktorý vám prinesie zážitok na celý život. Uvidíte podzemné mesto ukryté v množstve obrovských bielych lávových stien. V súčasnosti sa v Kappadokii nachádzajú dve kompletné podzemné mestá, ktoré sú známe výrobou kvalitného vína. V Beleku sú možnosti potápať sa a surfovať.

Čítané: 677 x