Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Tenerife - najnavštevovanejší ostrov Kanárskych ostrovov

Datum: 05.04.2013

Tenerife je najväčší ostrov z kanárskeho súostrovia. Leží v Atlantickom oceáne. Poslednú prestávku si tu urobil Krištof Kolumbus, predtým ako objavil Ameriku. Chodí sem tretina turistov navštevujúcich Kanárske ostrovy.

Ostrov je významnou turistickou destináciou, zároveň je tu aj dopravná infraštruktúra na vysokej úrovni. Sever ostrova je chladnejší, zrážky sú tu pravidelné. Južná časť ostrova má teplejšiu klímu. Na tejto strane ostrova aj niekoľko rokov neprší. Symbolom ostrova je Pico del Teide. Nachádza sa v národnom parku Las Canadas del Teide. Je to najvyšší bod ostrova a najvyšší vrch s vulkánom Španielska. Výšku má 3718 metrov nad morom.
Na Tenerife sa nachádza najväčší vodný park v Európe – Siam Park. Leží v blízkosti Los Christianos a Playa de las Americas. Atrakciou je umelo vytvorená pláž, bazén s 3 m vlnami a je tu aj 28 tobogánov a mnoho originálnych vodných atrakcií. Na severe ostrova sa nachádza zoologická a botanická záhrada Loro Parque. Park sa môže pochváliť s najväčšou kolekciou papagájov na svete, najdlhším bazénom s delfínmi v Európe a najväčším výbehom pre tučniakov na svete. V strede ostrova je útulné mestečko La Orotava. Centrum mesta je zapísané v súbore kultúrno - historických pamiatok UNESCO. V meste sa nachádza Jardin Victoria Park a botanická záhrada La Hijulea del Botanico

Čítané: 523 x