Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Poznávací zájazd Kodaň

Datum: 23.04.2013

Kodaň je hlavné a najväčšie mesto Dánska. Je najväčšou metropolou severnej Európy. Patrí k najkrajším a najvzrušujúcejším mestám Škandinávie a medzi mestá s najvyššou kvalitou života na svete. Kodaň e jedným z najdrahších európskych miest.

Leží na dvoch ostrovoch Sjælland a Amager. Je sídlom kráľovskej rodiny. Symbolom Kodane je bronzová socha Malej Morskej Panny podľa rozprávky Hansa Christiana Andersena. V  meste sa nachádza veľa parkov. Najžnámejšie parky sú Rosenborg have, Botanisk have, Orsteds parken.

K najnavštevovanejším turistickým atrakciám patrí zábavný park Tivoli Gardens. Je najobľúbenejším a druhým najstarším zábavným parkom na svete. Najznámejšie zámky v Kodani sú: Amalienborg (zimné sídlo dánskej kráľovnej rodiny), Charlottenborg, Christiansborg, , Rosenborg a Frederiksborg.
Kodanská univerzita (Københavns Universitet) je druhá najstaršia univerzita v Dánsku a je druhá najstaršia inštitúcia pre vysokoškolské vzdelávanie v Škandinávii. Rundetårn je kodaňská okrúhla veža a je najstarším observatóriom v Európe. Z nej je prekrásny výhľad na mesto, meria 35 metrov.
Národné múzeum, Múzeum Carlsberg Glyptotek, Kráľovské múzeum výtvarného umenia sú veľkým lákadlom pre milovníkov umenia. 

Čítané: 613 x