Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Prvá ekologická budova v Bratislave

Datum: 07.05.2013

Podľa prieskumov patrí príjemná pracovná atmosféra do prvej trojice najdôležitejších požiadaviek, ktoré kladieme na súčasné či potenciálne pracovné miesto. Niet sa čo diviť. V zamestnaní trávime podstatnú časť dňa a tak je (nielen) v našom záujme, aby sme sa v ňom cítili čo najlepšie. Čo ukázala bežná prax?

Kancelárie Bratislava (pozn.red.: jeden zo špecializovaných realitných portálov zameraných na prenájmy kancelárskych priestorov), má vo svojej ponuke ako kancelárske priestory situované v biznis centrách pri hlavných ťahoch, tak i menšie plochy v rodinných domoch. Predovšetkým v priestoroch typu open–space má nejeden z nás problém koncentrovať sa na zverené pracovné úlohy. Účinnou fintou býva použitie slúchadiel, ktoré ako typ pracovnej pomôcky akceptuje čoraz viac zamestnávateľov. Hluk, smog či prach už podľa vyjadrení realitných maklérov nebývajú pri výbere sídla spoločnosti smerodajné. Veď tento problém pomáhajú úspešne riešiť izolácie okien a mnohými ľuďmi neobľúbené klimatizačné zariadenia. Hoci váš subjektívny názor na danej skutočnosti príliš nezaváži, pozrime sa, v čom si dokážeme prácu výrazne spríjemniť aj sami.

Nepáči sa vám obraz visiaci na stene, ktorý ruší celkový dojem z pracoviska? Jednoducho ho zveste. Ani v upätom oblečení sa predsa necítite príjemne a rovnako je to i so stavom mysle v nevyhovujúcom pracovnom prostredí.

Samozrejme, ak sedíte s prísnym šéfom a nevrlými kolegami, nemôžete si upravovať interiér výlučne podľa svojho gusta. Avšak, proti dekoráciám, kvetom či dokonca miniakváriu na stole s rybkou nič nenamietajú ani tí najprísnejší nadriadení.
Pustite si príjemnú hudbu. Jej terapeutické účinky na ľudí sú predsa rokmi preverené.

Ak je to čo i len trochu možné, nepodceňujte farby. Veď každá z nich má určitý vplyv na našu psychiku, preto je jej výber veľmi dôležitý. Kancelárie zariadené v studenších farbách typu modrá, zelená, sivá či tyrkysová pôsobia na jednej strane chladno, no navodzujú pocit uvoľnenia a lepšej koncentrácie. Naopak, teplejšie odtiene ako žltá, oranžová a červená pôsobia živšie, veselšie a dodávajú človeku energiu.

Nezabúdajte, že vkus ľudí je rozmanitý. Niekomu vyhovuje ostrý kontrast, iný preferuje jednoduché kombinácie, no vo všeobecnosti platí:  Prenájom kancelárskych priestorov s reprezentačnou funkciou je jedna vec, ale vaše špecifické potreby a pocit z prostredia, v ktorom trávite pracovné chvíle, by mali tvoriť absolútne gro. 

Čítané: 600 x