Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Poznávací zájazd Barcelona

Datum: 07.05.2013

Poloha

Barcelona je druhé  najnavštevovanejšie mesto Španielska. Leží na Pyrenejskom polostrove na pobreží Stredozemného mora. Barcelona patrí k významným španielskym mestám. Je to druhé najväčšie mesto Španielska. Pre Európanov  je ľahšie dostupná svojou polohou ako Madrid. Sídli tu arcibiskup, mesto má mnoho univerzít a vysokých škôl a knižníc. Je priemyselným centrom celého Španielska.

Zaujímavosti a pamiatky

Srdcom Barcelony je dlhá ulica La Rambla, na ktorej je množstvo kaviarničiek, fontán, palmy a lietajúce papagáje. Pri názve Barcelona každého napadne futbal. To však nie je jediné čo má Barcelona známe. Je ňou aj monumentálna stavba v centre mesta Sagrada Familia, ktorej vežičky vyzerajú ako košíky s ovocím. Tento chrám postavil staviteľ Gaudí, no Sagrada Familia nie je jeho jedinou stavbou a pamiatkou.

 

Gaudího dom Casa Milá je dom postavený v secesnom štýle odlišný od ostatných. Jeho výnimočný vzhľad sa zapáči nie jednému cestovateľovi, vďaka vlnitej fasáde, ktorý pripomína vlniace sa more, alebo skalu opracovanú morom . V Gaudího dome nie je žiadna rovná línia, taktiež ani stĺpy a stropy nie sú rovnomerné, Park Guell, je park s prvkami architektúry Antonia Gaudího. Pôvodne mal byť park ako záhradné mestečko. Nachádza sa tam aj jeho múzeum, odkiaľ je krásny výhľad na okolie.

 

Na námestí Plaza del Rei je postavené múzeum dejín. Kedysi na tomto mieste boli rímske kúpele s bazénmi, našli sa tu rôzne amfory, vodné kanály. Na tomto námestí leží aj palác vicekráľa, v ktorom je dnes múzeum a archív argónskej koruny.

 

Pod Barcelonu patrí jeden z najznámejších futbalových klubov FC Barcelona. K tomuto klubu patrí ich domáci štadión nazývaný Nou Camp, ktorý patrí k najvačším štadiónom sveta.

Čítané: 700 x