Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Dovolenka na Korfu

Datum: 07.05.2013

Korfu je druhý najväčší grécky ostrov, ktorý obmýva Iónske more. Hlavným mestom je Kerkyra. Dominantou mesta sú dve pevnosti, Stará a Nová, množstvo archeologických pamiatok, promenáda s množstvom kaviarničiek, hlavné námestie s palácom Sv. Juraja a Michala. V tomto paláci sa nachádza múzeum ázijského umenia. Neďaleko je postavený palác Achillion, ktorý sa stál letným sídlom cisárovnej Sissi. Na ostrove je nespočetne veľa olivových hájov.

Čo treba navštíviť?

Paleokastritsa

Paleokastritsa sa nachádza na severozápadnom pobreží Korfu. Táto dedinka je jedna z najkrásnejších oblastí. V obci je malý prístav, na kopci z reštaurácií je krásny výhľad na priezračné tyrkysové more a pláže.

Kavos

Kavos je rybárska dedinka, v mestskej oblasti Lefkimmi. Je obľúbená turistami, pre množstvo kaviarní, reštaurácií a rozvinutým cestovným ruchom.

Sidari

Sidari je osada na severe ostrova, spojené s Canal D'Amour,  Toto mestečko ma zaujímavé plaže, práve tým, že niesú také ako vačšina. Zátoky, tyrkysové more, útesy a skaly.

Achillion

Achillion je grécky palác s krásnou históriou, záhradami, sochami. Tento palác dala postaviť rakúska cisárovna Sissi, ako svoje letné sídlo. Pri prehliadke paláca sa vžijete s dobou, v ktorej žila Sissi.

Čítané: 696 x