Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Dominikánska republika

Datum: 01.08.2013

Dominikánska republika je malý štát na ostrove Hispaniola, ktorého súčasťou je aj štát Haiti. Ostrov leží v súostroví Veľké Antily v Karibskom mori. Má približne 9 miliónov obyvateľov a hlavným mestom je Santo Domingo. Patrí medzi najkrajšie exotické krajiny, s krásnymi bielymi pieskovými plážami, tyrkysovým priezračným morom, korálovými útesmi, ktoré sa rozprestierajú na dĺžke 300 km.

Krajina je členitá, tvorená údoliami, tropickými pralesmi aj pohoriami. Najvyššie pohorie sú Kordillery s najvyšším vrchom Pico Duarte, ktoré sa tiahne na juh popri hlavnom meste. Najnižším bodom  je jazero Lake Enriquillo, ktoré je obklopené pohoriami. Juhovýchod krajiny  tvoria nížiny s výskytom kaktusov. Oficiálnym jazykom je španielčina, používa sa aj angličtina, ale iba v oblastiach kde je rozvinutý cestovný ruch. Vo väčších mestách a centrách cestovného ruchu.

Dominikánska republika je očarujúca nielen svojimi krásnymi plážami, ale má aj zaujímavých pamiatok. Napríklad dom Krištofa Kolumba, replika Bieleho domu vo Washingtone. Botanická záhrada s exotickými rastlinami, Jantárové múzeum, ale aj jaskyňa vysoká 15 metrov, s krásnymi stalaktitmi a stalagmitmi.

Cestovný ruch je hlavným odvetvím tejto krajiny. Hotely na ostrove ponúkajú množstvo ubytovaní s luxusným zariadeným a k tomu priradenými službami. Je tu možnosť širokého množstva rôznych športových aj kultúrnych činností. Cestovný ruch je v Dominikánskej republike situovaný pri pobreží v tých najnavštevovanejších letoviskách na ostrove.

Čítané: 687 x