Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Dovolenka Mallorca

Datum: 01.08.2013

Mallorca je miesto, ktoré dokáže uspokojiť aj tie najrozmanitejšie želania. Niekomu sa páči vnútrozemie a jeho idylické zátišia, druhého priťahuje kozmopolitná atmosféra Palmy a pre tretieho je to cyklistický raj.

Hlavné mesto je Palma de Mallorca, v ktorom sa minulosť spája so súčastnosťou, pekná príroda, rôznorodosť a kvalita ubytovacích zariadení sú dôkazom vysokej životnej úrovne a výnimočnosti tohto malého ostrova uprostred Stredozemného mora.
Mallorca sa pýši príjemným podnebím a hrejúcim slnkom až 300 dní do roka.
Priemerná ročná teplota dosahuje 18,7 °C. Zimy na Malorke bývajú mierne a vlhké a letá zase horúcea suché.
Pláže niesu iba miestom kde sa stretáva more so zemou. Na zreteli treba mať okrem možnosti kúpania sa aj služby, okolie pláží, kvalitu morskej vody, ubytovania a samozrejme podnebia. Niekto uprednostní rušnú a zábavnú pláž v El Arenaly, iný zase malebný záliv ukrytý v severnej časti ostrova. Nájdeme tu široké piesčité pláže v skalných zátokách, kde znie spev cikád a voňajú pínie.
Dovolenka na Malorke patrí medzi obľúbené zájazdy.

To, že malorské pláže sú naozaj kvalitné, dokazujú aj ocenenia, ktoré im každoročne udeľuje Európska nadácia životného prostredia vo forme modrých zástav. V roku 2003 získalo toto ocenenie 45 malorských pláží. Voda je tu priezračne čistá aj pri pobrežiach.

Mallorca ponúka aj širokú škálu atrakcí a výletov ako Coves del Drac – dračia jaskyňa, Deiá – tzv. dedina umelcov, Es Pla a Sineu – každú stredu sa tu koná jeden z najkrajších trhov ostrova, Es Trenc – niekoľko kilomentrov dlhá piesočnatá pláž s dunami a píniovými hájmi, Formentor – pokojné pláže a neopakovateľné výhľady, Monasteri Lluc – krásny kláštor.
Samozrejme, že ostrov je plný barov, nočných klubov, diskoték a reštaurácii. Jednoducho každý si tu príde na svoje.

Čítané: 763 x