Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Podnikanie si vyžaduje investície

Datum: 18.12.2013

Aby Vaša firma napredovala, musíte investovať, či už do technológií alebo vzdelávania. Najmä Vaše odborné znalosti môžu byť výhodou oproti konkurencií. Neustále sa zdokonaľovať je tak nevyhnutné. Všetky výdaje však musíte mať pod kontrolou. Vyhnete sa tak zbytočnému vyhadzovaniu peňazí, veď predsa šetrenie je stále aktuálne aj v podnikateľskej sfére. 

Náklady sa teda snažíme znižovať, avšak často platíme nemalé peniaze najmä za prenájom. Keďže naša firma potrebuje sídlo, a len niektorý z nás majú k dispozícií vlastný priestor, patrí nájom k najväčším položkám rozpočtu. Nájomné je najmä v centre mesta vysoké, no ak chceme lukratívnu adresu, zväčša na podmienky pristúpime. Rizikom je však aj možné sťahovanie. Ak totiž meníte adresu, ktorá je zapísaná v Obchodnom registri, musíte ju zmeniť. Táto totiž musí byť vždy aktuálna.

Prenájom kancelárie však nie je veľmi stály a firmy sa tak pomerne často sťahujú, s tým však prichádzajú aj ďalšie povinnosti, ktoré Vás oberajú o čas, a teda aj peniaze. Niekedy je však potrebná zmena sídla firmy a jednoducho ju musíte absolvovať. Pozor však na stanovené lehoty, treba sa každopádne poponáhľať.

Odbúrať problémy so zmenou sídla môže virtuálne sídlo v Bratislave. Tento typ prenájmu je oveľa výhodnejší, a tak si môžete dovoliť aj adresu v centre mesta.

Za najnovšiu zmenu, ktorá ovplyvní nejedno rozhodnutie začať podnikať, možno považovať aj daňovú licenciu. Štát si od nej sľubuje viac peňazí, no pre drobných podnikateľov predstavuje veľký problém. Viac sa dočítate na mojesidlo.sk

Čítané: 804 x