Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Vaše vystupovanie je dôležité

Datum: 28.01.2014

Pracovný pohovor sa spája s množstvom stresu. Obávame sa aký dojem spravíme, keďže aj keď chceme zapôsobiť, nie vždy sa to podarí. Neraz sa stáva aj to, že si s nadriadeným jednoducho nesadnete už hneď na začiatku. Pozvánka na pohovor nie je častá a pri hľadaní si zamestnania je každá takáto príležitosť vnímaná s nadšením, ale aj obavami.

Pre získanie zamestnania je to však dobrý krok. Často tak hľadáme na úradoch, v inzerátoch, ale aj na internete. Pozrieť si ponuku práce sa oplatí aj tu.

Obtiaže však nie sú len na strane uchádzačov. Ako podnikateľ sa časom tomuto tiež nevyhnete, no ak nemáte potrebné skúsenosti z oblasti personalistiky, jednoduché to nebude ani pre Vás. V relatívne krátkom čase totiž musíte odhadnúť vlastnosti, ale aj pracovné nasadenie potenciálneho zamestnanca. Preto by ste sa mali vzdelávať aj v základoch neverbálnej komunikácie. Nielen oblečenie je dôležité, na vystupovaní a reči tela spoznáte, aký človek je pred Vami.

Získať prácu je obtiažne, uchádzačov je veľa, no miest stále primálo. Aj preto ak už prácu získame, vážime si ju a chceme ju robiť čo najlepšie. Hlavne na vyšších pozíciách, či ako obchodný zástupca musíte reprezentovať. Protokol, ale aj vystupovanie je teda dôležité, zastupujete predsa firmu. Dbať sa teda oplatí aj na detaily. Niekedy aj oblečenie prezradí viac, ako by ste chceli. Oblečte sa štýlovo a vsaďte radšej na košeľu a oblek, najmä ak si to Vaša pozícia vyžaduje.

Na to by ste mali dbať aj ako podnikateľ. Oblečenie je neraz vnímané aj ako vizitka Vašej firmy. Potom uspejete nielen na pracovnom kongrese v Žiline.

 

 

Čítané: 820 x