Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Dom vyžaduje viac práce aj viac starostí

Datum: 28.01.2014

Ak ste sa však predsa rozhodli, že dáte prednosť vlastnému rodinnému domu na okraji mesta, pred rušným centrom, výber jednoduchý nebude. Cena taktiež milo neprekvapí, keďže aj staršie domy sa predávajú za vysoké ceny. Aj napriek tomu sa však predaju domov darí, no ušetriť môžete napríklad aj stavbou vlastného. 

Túto možnosť využíva stále viac mladých ľudí a dôvodom je najmä rodina. Jednoducho chcú, aby ich deti vyrastali bez rizík a nástrah veľkomesta. Naviac vo vlastnej záhrade môžu šantiť od rána do večera a nemusíte ich naháňať po sídliskách.

S rodinným domom však budete mať viac starostí. Problém nastáva už v začiatkoch, keďže potrebujete studňu aj žumpu. Aj starostlivosť je len na Vašich pleciach. Zabúdať sa však neoplatí ani na vykurovanie. V lete ho asi veľmi nevyužijete, no neskôr Vás nesprávny výber môže vyjsť draho. Na všetko treba teda myslieť oveľa skôr ako začnete bývať. Nie každému vyhovuje aj neustále prikladanie do ohňa, aby teplota v dome vyhovovala.

Starostlivosť vyžaduje nielen samotný dom, ale aj záhrada. Ak chcete mať peknú záhradu, a je jedno, či plnú kvetov alebo stromov, musíte sa o ňu starať. Kosenie a prekopávanie záhonov je len časťou. Najmä počas suchého leta nesmiete zabudnúť na vlahu. Nádrže na dažďovú vodu uľahčia aj túto nevyhnutnosť.

K domu však už takmer neodmysliteľne patrí aj pes. No aj ten sa tam musí cítiť pohodlne, pelech pre psa je teda nevyhnutnou výbavou. Častým javom na dedinách sú práve štekajúce psy. Určite sa Vám bude hodiť obojok proti štekaniu.

 

Čítané: 887 x