Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Deti potrebujú nielen našu lásku a starostlivosť

Datum: 28.01.2014

Našim ratolestiam dávame všetko čo môžeme, no postupne okrem jedla a oblečenia začnú chcieť aj moderné hračky. Veľkým skokom je aj nástup do školy. Deti si nájdu nových kamarátov, no majú oveľa viac príležitostí porovnávať sa s ostatnými. 

Už veľmi skoro preto začínajú túžiť po modernom, značkovom oblečení, ale stále skôr začínajú prosiť aj o mobil, či dokonca tablet. Ako rodič musíte sám uvážiť čo môžete, ale aj chcete dieťaťu dopriať. Ak totiž začnete rýchlo plniť ich želania, časom sa Vám to určite vymkne spod kontroly. Z Vášho drobca potom vyrastie len rozmaznaný nespratník, ktorý nebude mať reálnu predstavu o peniazoch. To predsa určite nechcete.

Nemusíte mu zakazovať všetko, no primerane veku. Vďaka mobilu máte svoje dieťa pod kontrolou, no najnovší model ho bude v škole len rozptyľovať. Nehovoriac o tom, že mu ho môžu ukradnúť.

Ak sa s podobnými starosťami ešte nemusíte zaoberať, vedzte, že to nebude dlho trvať, kým si Vaše dieťa uvedomí čo všetko potrebuje. Tieto problémy začnú zväčša s príchodom do školy. Táto zmena je aj tak pomerne náročná, keďže musíte kúpiť zošity, písacie potreby a samozrejme školský batoh. Ten vyberiete aj na internete, kliknite sem. Ani to však nemusí stačiť. Skôr, či neskôr sa aj na našich školách pracuje s počítačom. Ak premýšľate nad kúpou počítača pre staršieho žiaka, dajte prednosť notebooku Lenovo. Tablet by ho len zbytočne rozptyľoval, nehovoriac o tom, že písanie domácich úloh by bolo komplikovanejšie. Deti potrebujú záľuby, no podporovať by sme mali aj fantáziu prostredníctvom kníh, navštívte ikarus.sk.

Čítané: 850 x