Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Letná dovolenka? No predsa v Tatrách!

Datum: 24.07.2014

Vysoké Tatry

Ak chcete stráviť dovolenku v horách, Tatry sú na to ako stvorené. Vysoké Tatry sú veľmi atraktívna destinácia počas celého roka. Nachádza sa tu množstvo turistických centier ponúkajúcich rozmanité trávenie voľného času. V lete je to najmä horská turistika či cykloturistika, no a v zime zase lyžovanie v tatranských lyžiarskych strediskách. Takisto sú známe aj tunajšie kúpele zamerané na liečbu respiračných chorôb. 

Ubytovanie Vysoké Tatry

Naše veľhory predkladanú tradičné i luxusné ponuky pre ubytovanie. Vysoké Tatry v sebe nesú rozmanitosť v každom smere. Návštevníci si môžu zarezervovať izbu v tých  najexkluzívnejších a vyberaných hoteloch, ale tiež v privátoch a chalupách.

Centrom regiónu je mesto Vysoké Tatry, do ktorého patria horské osady, kde sa sústreďujú taktiež rôzne hotely, penzióny a ďalšie typy ubytovania.

Tatranská Lomnica

Tatranská Lomnica pod Lomnickým štítom je jedným z najvyšších štítov pohoria. Dostanete sa tu lanovkou a naskytne sa Vám nádherná panoráma na Podtatranskú kotlinu či tatranské vrchy.

V zimnej sezóne si môžete zalyžovať v jednom z najväčších lyžiarskych stredísk Slovenska, v letnej sezóne zase okrem turistiky zažijete adrenalín na bobovej dráhe.

Ubytovanie Tatranská Lomnica

Na tomto atraktívnom mieste skutočne nie je problém nájsť ubytovanie. Tatranská Lomnica ponúka malé romantické chaty, rodinné penzióny ale aj luxusné hotely. Určite si tu nájdete ubytovanie presne podľa Vašich požiadaviek. V hoteloch či penziónoch sú navyše očarujúce výhľady na prírodu takmer z každej izby.

Starý Smokovec

Starý Smokovec je ďalším dôležitým horským centrom Vysokých Tatier s množstvom penziónov a hotelov, s možnosťami zimných športov a letných aktivít. Tvorí jeden celok s Novým Smokovcom, ktorý je známy aj kúpeľmi, no a trocha nižšie smerom do kotliny nájdete Dolný Smokovec.    

Ubytovanie v Tatrách sa javí ako výborná alternatíva na letnú dovolenku. Môžete si užívať wellness, ale i prírodu. Je tu priestor pre romantiku i rôzne športy. Prečo teda nezostať verným Slovensku a nestráviť letnú dovolenku práve tu?

                                                                             

Zdroj: Travelguide.sk

Foto: panoramio.com

Čítané: 3314 x