Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Fotopasca sa hodí nielen do prírody

Datum: 26.06.2015

Fotopasce sú na tuzemskom trhu známe už niekoľko rokov. Pôvodne sa používali na monitorovanie a zachytenie chránených zvierat, ale v súčasnej dobe spoľahlivo slúžia na ochranu majetku pred nevyžiadanou návštevou. Fotopasca môže dohliadať na rekreačnú chatu v prírode, ale aj na rodinný dom v rušnej ulici. Zariadenie je efektívnou ochranou pred zlodejmi a vandalmi. V nasledujúcich riadkoch sa pozrieme na fotopasce podrobnejšie.

Fotopasca je mechanizmus malých rozmerov, ktorý pracuje na podobnom princípe ako digitálny fotoaparát. Vodotesný obal sľubuje dlhú životnosť zariadenia. Nenápadné prírodne farby obalu dokonale zapadnú do vonkajšieho prostredia. Fotopasca disponuje pohybovým snímačom, ktorý v prípade zaznamenaní pohybu exponuje fotografiu či videosekvenciu. Potom fotografie ukladá na SD kartu, ktorá sa používa napríklad aj v digitálnych fotoaparátoch. Nespornou výhodou je napájanie pomocou tužkových batérií. Nepotrebujete elektrickú sieť. Iba kúpite alkalické či nabíjacie batérie a fotopasca bude fungovať.

Fotopasca Wellter 7310 MMS

Veľmi obľúbený model je fotopasca Wellter 7310 MMS, ktorý okrem vyššie spomínaných funkcií odosiela snímku formou MMS na váš mobilný telefón. Takmer okamžite zistíte, či sa do vášho objektu niekto vkradne. Sami si môžete vyžiadať MMS chráneného priestoru. Stačí poslať z mobilného telefónu SMS na fotopascu, ktorá vyhotoví snímku a pošle ju obratom späť. Kedykoľvek sa tak uistíte, či je objekt v poriadku.

Fotopasce slúži hlavne na ochranu rekreačných chát na samote, pretože nemusíte inštalovať drahý kamerový systém a zabezpečovať pripojenie k internetu, aby ste mali objekt neustále pod kontrolou. Nenápadné fotopasce stačí pripevniť na vhodné miesto a o prípadných problémoch sa včas dozviete.

Fotopasce na tuzemskom trhu ponúka spoločnosť TEREM s.r.o., ktorá je v tejto oblasti skutočnou špičkou.

Čítané: 3478 x