Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Ako si môžu zahraničný Slováci uľahčiť pravidelné cestovanie naspäť za svojou rodinou

Datum: 26.02.2016

Za posledné roky sa udialo množstvo zmien, ktoré ľuďom umožňujú cestovať takmer voľne po svete bez väčších problémov.

Toho sa chopilo aj množstvo Slovákov. Presné čísla síce nepoznáme, ale odhaduje sa, že v zahraničí ich žije od 1 do 2 miliónov. Podľa štatistík ich najviac žije v USA a potom v Európskej únii, najmä v Británii.

Hoci mnoho z nich by sa už natrvalo do svojej rodnej krajiny nevrátili, predsa len z času na čas prídu za svojou rodinou. A to si vyžaduje mnoho cestovania z miesta na miesto, často aj nepohodlnou hromadnou dopravou. Alebo nie?

Možno o tom ešte nevedia, ale cestu za rodinou si môžu do veľkej miery uľahčiť najmä ak sú z USA, Británie či Írska. Ako? Hneď sa dozviete.

Slovensko má momentálne tú nevýhodu, že do našich letísk nechodia bežne lety z USA. Najskôr budete musieť prestupovať v niektorom z Európskych veľkomiest a odtiaľ ísť do Bratislavy. V ideálnejšom prípade sa dostanete na letisko Schwechat vo Viedni, kde je to na Slovensko niekoľko desiatok kilometrov.

Z Británie je to jednoduchšie, keďže z Londýna sa letecky na Slovensko dostanete. Lenže v oboch prípadoch si svoje auto so sebou asi nezoberiete. Ak potom nechcete byť odkázaný na mestskú alebo medzimestskú dopravu, využiť môžete prenájom áut. A to aj priamo zo Schwechatu do Bratislavy či iných miest. Auto budete mať pristavené priamo po prílete. Stačí vám len nasadnúť a vyraziť za svojimi blízkymi.

Takto budete vy pánom svojho času a nebudete sa musieť prispôsobovať pevným termínom mestskej či medzimestskej dopravy.

požičovni automobilov si môžete vybrať auto podľa seba. Od ekonomickej, cez strednú triedu až po luxusné autá.

najlacnejších autopožičovniach nájdete aj dostupné ceny od 20 Eur na deň v závislosti od typu vozidla.  V prípade viac dní je cena na deň ešte menšia.

 

 

FOTO: © IEVGEN / Dollar Photo Club


 

Čítané: 3359 x