Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Dotvorte atmosféru svojej kaviarne vybavením

Datum: 10.06.2016

Vôňa čerstvo namletej kávy, zvuk, keď sa napeňuje mlieko alebo pripravuje lahodný čaj. Stretnutia s priateľmi či klientmi v pohodovej atmosfére, kde sa dá v pokoji porozprávať, pracovať za počítačom alebo len tak sedieť, meditovať, či napríklad čítať knihu. Toto všetko sa nám spája s obrazom kaviarne. Premýšľali ste už, vďaka čomu si zákazníci vždy vyberú tú vašu?

Nielen kvalitné stroje, ale aj efektné zariadenie

Imidž kaviarne si ako jej majiteľ vytvárate sami. Nie je to len výberom kávy a ostatných produktov, ktoré máte v nápojom lístku, a ani cenou, za akú svoje služby ponúkate. Každý, kto si chce príjemne posedieť, hľadí aj na kaviarenské zariadenie. Reč nie je o tom druhu vybavenia, ktoré zahŕňajú kávovary alebo prítomnosť televízie a iných technických vymožeností. Zákazník si chce v prvom rade pohodlne posedieť a po celý čas, ako pije svoj nápoj, musí mať pocit, že doma by mu tak skvelo nechutil.

 

Pri výbere vhodného kaviarenského nábytku sa môžete fantasticky vybúriť. Kaviarenských kresiel a stolov či barových stoličiek je na trhu neúrekom. Ich kombinácia závisí len od vášho vkusu. Možno sa usilujete docieliť, aby sa vaša kaviareň prezentovala v konkrétnom štýle. Prevetrajte si ponuku predajcov kaviarenského nábytku a zistíte, ktoré druhy zariadenia sa hodia do moderného priestoru a ktoré do klasicky zariadenej kaviarne. Aj keď sa nevyznáte v interiérovom dizajne, dobrý predajca vám vo vašej dileme určite pomôže a pri každom kuse nábytku nezabudne uviesť jeho charakteristiku a najvhodnejšie použitie.    

Vyberáme nábytok do svojej kaviarne

Nevyhnutnou súčasťou každého barového pultu, nech už je vybavenie kaviarne akékoľvek, sú barové stoličky. V modernom priestore skvelo zažiaria chrómované alebo nerezové nožičky s drevenými alebo plastovými sedadlami. Tradične zariadené kaviarne skôr využívajú celodrevené alebo čalúnené barové stoličky. Niektoré barové stoličky poskytujú opierky na chrbát i nohy, čo zákazníkovi prináša ešte väčší komfort.

 

A keď už je reč o pohodlí, nesmieme vynechať ani kreslá, bez ktorých si vybavenie kaviarne vari nevieme predstaviť. Veľa zákazníkov si na sedenie miesto klasických stoličiek vyberie pohodlné čalúnené kreslo. Kreslá do kaviarne dostanete v rozličných prevedeniach – látkové, koženkové, kožené, ratanové, s rôznymi druhmi vzorov, tvarov, veľkostí. Nebojte sa kombinovať viacero vzorov či materiálov, je to in. Niekedy sa možno nenájde dostatok priestoru na zariadenie kaviarne kreslami. Nezúfajte, aj vhodne zvolená stolička dokáže divy. Kovové, drevené, plastové, čalúnené, ale aj rôzne dizajnové kúsky prinesú do vášho interiéru želaného ducha. Odlíšiť sa od konkurencie viete práve použitými stoličkami.  

 

Kaviarenské stoly si môžete vybrať ako komplet alebo si ich vyskladáte podľa vlastných predstáv osobitným výberom nôh a stolových dosiek, vďaka čomu viete skvele popustiť uzdičku svojej fantázii a zároveň sa pohráte s priestorom, ktorý môžete zaplniť nábytkom. Myslite však na to, ktoré druhy materiálov sa na stoloch v kaviarňach najlepšie udržiavajú. Môže sa vám na ne vyliať víno, vosk a vy budete mať plnú hlavu starostí s odstránením fľakov. Niekedy treba myslieť okrem výzoru stolov aj na ich praktickosť či udržiavateľnosť.    

 

Čítané: 4709 x