Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Vyberáme kvalitný kočík pre tých najmenších

Datum: 08.06.2017

Čakáte vytúžené bábätko a nemáte ešte žiadne skúsenosti s výberom kočíka? Informácie ohľadom rodičovstva a vecí s tým spojených, ktoré dnes nájdete v časopisoch, televízií či na internete je skutočne mnoho, no nie vždy je jednoduché vybrať si z toľkého kvanta to najužitočnejšie. Riaďte sa na základe nasledujúcich pravidiel a vyberte pre vaše dieťatko kočík snov!

Hlavné kritéria pri výbere – praktickosť, ľahká konštrukcia, odpruženie a exkluzívny dizajn!

Prvá vec, ktorú by ste si mali ujasniť ešte pred tým, ako pôjdete do obchodu, je požadovaný typ kočíku. Dáte prednosť samostatnému alebo priestrannému hlbokému kočíku, ktorý vám bude slúžiť približne do prvého roka dieťatka? Mimoriadne obľúbené sú tiež kombinované kočíky, ktoré vás „dostanú“ nielen svojim elegantným vzhľadom a nadčasovosťou, ale predovšetkým praktickosťou! Ľahučká konštrukcia, nadštandardné odpruženie, priestranný nákupný košík pre váš nákup, zateplený nánožník, mäkká výstelka a matrac pre pohodlie dieťatka, ba dokonca autosedačka! Výhodou je, že dieťa začína kočík používať najskôr s hlbokou vaničkou, a keď dovŕši 6 mesiacov a viac, podľa toho ako raste a priberá, prechádza do športového kočíku, kedy sa na rám nasadí sedacia časť. Ovládateľnosť je následne ešte jednoduchšia a ďalšou z predností sú tiež nafukovacie koliečka, ktoré oceníte predovšetkým vtedy, ak ste aktívnou mamičkou na materskej dovolenke a milujete vychádzky do prírody.

Na aký účel kočík potrebujete?

Pokiaľ bývate v centre mesta a ste skôr mestský typ, potom možno nie je až také potrebné klásť vysoký dôraz na funkčné vlastnosti kočíka, teda predovšetkým tie, ktoré sú určené do terénu. Naopak, pokiaľ bývate na dedine, resp. milujete aktivity v prírode, musíte brať ohľad na jednoduché prevedenie, funkcie určené aj do náročnejších terénov a koniec koncov i samotné rozmery či hmotnosť. Na tento účel sú najideálnejšie kočíky trojkombinácie od Beťárik.sk, veď viete si vôbec predstaviť šliapať do kopca s absolútne neforemným, ťažkým a zbytočne velikánskym kočíkom?

Praktické doplnky

Medzi ďalšie doplnky a súčasti kočíka, ktoré si pri výbere musíte všímať je materiál, z ktorého je vyrobený poťah kočíku, úložný priestor, prebaľovaciu tašku, držiak na fľašu, fusak, sieťku proti hmyzu či pláštenku, ktorú oceníte v nepriaznivom daždivom počasí. Pri kúpe sa teda uistite, ktoré doplnky sú, resp. nie sú súčasťou kočíka, pretože od tohto faktu sa zväčša odvíja i konečná cena.

Čítané: 5265 x