Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Vymaľovanie izieb, rozhodnite sa pre správnu farbu

Datum: 30.12.2010

Farba stien, ktoré nás v miestnosti obklopujú, vplýva na našu psychiku. Je zodpovedná najmä za to, či sa v konkrétnej izbe cítime príjemne a útulne. Voľba farby pri „vymalování pokojů“ spôsobí, ako celý priestor vnímame. Vhodným výberom farby, jej sýtosťou alebo naopak svetlým odtieňom sa dá s interiérom doslova čarovať. Veľkú miestnosť môžeme opticky zmenšiť, vysoký strop opticky znížiť alebo maličký priestor opticky zväčšiť a pod. To nie je nič neznáme, len je potrebné poznať zákonitosti, ktoré medzi farbami fungujú.

Preto ak potrebujete pri vymaľovaní izieb opticky zväčšiť priestor vášho bytu, zadajte túto úlohu profesionálnej maliarskej firme. Navrhnú vám farebné kombinácie stien tak, aby priestor vášho bytu získal vzdušnosť. Radšej sa sami nepúšťajte do divokých farebných kombinácií. Jedinou nesprávne zvolenou farbou sa dá veľa pokaziť a ľahko tak môžete prísť o príjemné čaro domova.

Miešanie farieb na „vymalování pokojů“ nechajte rozhodne na odborníkov. Nie je biela, ako biela. Tónovacími farbami sa dá odtieň namiešať aj vlastnými silami, nikdy však nedokážete dvakrát po sebe vytvoriť rovnaký odtieň. Prenechajte túto prácu na predajňu s farbami, ktorá je za týmto účelom vybavená špeciálnym dávkovacím prístrojom.

Čítané: 442 x