Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Oplatí sa kúpiť čínske minibagre?

Datum: 23.11.2020

Ak ste sa rozhodli pre dovoz tovaru z Číny, otvárajú sa vám takmer neobmedzené možnosti. Táto krajina totiž ponúka zoznam strojov rôzneho druhu, aký nenájdete pravdepodobne na žiadnom inom trhu.

V posledných rokoch začínajú pribúdať pozitívne referencie aj na čínske minibagre. Miestni výrobcovia už majú záujem a hlavne povolenie spolupracovať aj so skúsenejšími krajinami. Nie je ničím výnimočným, ak v ponukách nájdete aj také stroje, ktoré využívajú napríklad americké pásy, motory či hydrauliku.

Pozor však na to, či ide naozaj o pravdivé tvrdenie. Preto je veľmi dôležité, aby ste si tento konkrétny model poriadne preverili. V tom vám môže pomôcť aj skúsená spoločnosť, ktorá sa zaoberá dovozom tovaru z Číny a podobné záležitostí, už riešila. Komunikácia s čínskym partnerom často narazí na problémy s prekladom či falošnými referenciami, ktoré môžu dovoz minibagrov a vašu spokojnosť poriadne skomplikovať.

Hlavnou výhodou výberu tohto trhu je agresívna cenová ponuka. Veľmi výhodné je zakúpiť si z týchto končín staršie modely, ktoré sa inde už nevyrábajú, no ich kvalita je nadčasová. Často sa stáva, že čínski výrobcovia sa nimi inšpirujú a snažia sa do svojich strojov aplikovať všetky ich prednosti. Ak si potom porovnáte cenu týchto práve vyrobených čínskych minibagrov a cenu už používaných s rovnakými vlastnosťami tak zistíte, že nie len ušetríte ale získate úplne nedotknutý stroj. Dbajte však na dostupnosť náhradných dielov. Buď si tie najdôležitejšie súčiastky nechajte poslať priamo s celým minibagrom, prípadne sa poobzerajte po možnosti ich nákupu v blízkom okolí.

Čínski dodávatelia občas nie sú ochotní ich posielať po určitom čase. Základným krokom je však nezanedbať záručnú dobu, ktorá sa však na zmluvách už objavuje v takmer všetkých prípadoch v trvaní dvoch rokov.

 

Čítané: 2478 x