Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Bager a minibager na jeseň: posledné práce v roku, na ktoré sa vám hodia

Datum: 02.12.2021

Je čas dokončiť všetky tohtoročné práce. Aby ste to všetko stihli, na to vám poslúži naša požičovňa stavebných strojov. Nájdite si v nej vhodný minibager a pracujte ako profesionál.

požičovňa stavebných strojov

Rok sa nám chýli ku koncu a my sme stále nenaplnili náš pracovný plán. Nie, nevraciame sa do rokov minulých, no ciele si treba plniť aj v dnešnej dobe. Pri pohľade z okna sa nám síce možno do práce veľmi nechce, no pri správnom pomocníkovi dokážeme dotiahnuť do konca nedostatky aj počas neskorej jesene. A vôbec pri tom nemusíme zmoknúť či dokonca zmrznúť. Stačí si len zvoliť ten správny stavebný stroj.

Záhrada je miesto, kde radi trávime väčšinu času v roku. Aby sme si v nej mohli opäť naplno na jar oddýchnuť, bolo by dobré dokončiť v nej všetku prácu ešte v starom roku. Na jej väčšie úpravy, ako napríklad vytvorenie vyvýšených miest či zlomov alebo vyrovnanie sa perfektne hodí minibager. Práve na jeseň nie sú podobné práce vykonávané ručne najobľúbenejšie, a to z dôvodu počasia či skorého stmievania sa. Nie vždy je vhodná ťažká technika, ktorá vie pozemok zničiť a je o čosi nákladnejšia. Na podobné práce vám určite stačí tento menší pomocník. Jeho plusom je flexibilita, keďže sa s ním dostaneme aj na menej dostupné miesta. Problémom nie je ani absencia elektrických prípojok, keďže môžete využiť služby elektrocentrály. Aj napriek „mini“ v názve sa tie naše značky Caterpillar vyznačujú robustnou konštrukciou a širokým využitím v mnohých aplikáciách. Bonusom je široký sortiment príslušenstva.

Na náročnejšie práce sa hodí skôr väčší bager. V ponuke Caterpillar ich nájdete od minirýpadiel až po ťažké pásové bagre. Tie vedia byť dokonalým všestranným pomocníkom. Tešia sa obľube najmä živnostníkov prípadne podnikateľom v oblasti stavebníctva. Vhodné sú aj na jesenné sezónne privyrobenie si. V takom prípade vám poslúži požičovňa stavebných strojov, kde si ich môžete objednať aj na vami určený čas a navyše vám bude dovezený priamo na miesto výkonu práce. Podobne ako pri minibagroch či iných mechanizmoch, spoľahnúť sa môžete aj na kvalitný servis a opravu zadarmo v prípade nezavinených porúch.

Späť však k využitiu bagrov. Niekedy totiž potrebujete k práci disponovať dlhším dosahom. Na to sa ideálne hodia pásové bagre longreach CAT. Pri jednoduchších prácach vám postačia kolesové bagre tejto značky. Tie disponujú aj automatizovaným rýchloupínačom CW40, teda je pri nich možnosť využitia aj rôzneho príslušenstva. Tieto stroje pomôžu aj pri premiestňovaní hornín či iného materiálu. Stredná kategória bagrov sa pohybuje v rozmedzí 10-30 ton a jedná sa o najrozšírenejšiu kategóriu. Bez ich sa ani v tomto období nezaobídete pri demolačných alebo stavebných prácach. Výhodou je počas neskorej jesene aj moderná a priestranná kabína, v ktorej zvládnete prácu aj v horšom počasí.

Okrem spomínanej požičovne stavebných strojov si v môžete prípade, ak neplánujete nákup nového mechanizmu, zakúpiť aj bager či minibager z ponuky použitých strojov. Ich kvalitu potvrdzujú aj záruky v programoch Long Life a Cat Certigied Used. Samozrejmosťou je aj záruka stavu motohodín a pôvodu. Popis všetkých pomocníkov nájdete na webe spoločnosti Zeppelin SK. Ak potrebujete viac informácii, prípadne ich vidieť aj priamo v pohybe, môžete využiť služby online prehliadky. Tou vás prevedie vyškolený pracovník, ktorý je pripravený odpovedať na všetky vaše otázky.

Čítané: 2722 x