Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Ako na dokonalý piknik?

Datum: 23.08.2022

Teplé letné večery sú ako stvorené na vonkajšie posedenie na deke, v sprievode chutného jedla a vôní prírody.

Ako na dokonalý piknik?

Hoci korene slova piknik siahajú do Francúzska, posledné roky sa stáva čoraz populárnejším aj u nás. V tomto článku sa dozviete, ako si pripraviť dokonalý piknik v prírode alebo aj doma.

  1. Výber miesta

Ak rozmýšľate kam na výlet do prírody a v cieľovej rovinke by ste si chceli niečo dobré ugrilovať, v tomto prípade je lepšie pátrať po miestach s verejným ohniskom. Myslite však na to, že nie všade je povolené zakladať oheň. Odporúčame toto miesto navštíviť vopred a zistiť, či daná lokalita vyhovuje vašim požiadavkám. Nezabudnite vziať do úvahy aj vzdialenosť od toaliet či možnosť voľného výbehu psov.

  1. Pikniková výbava

Na tradičný piknik postačí deka. Ak však plánujete vziať staršie osoby, pribaľte skladacie stoličky, aby ste im zabezpečili čo najväčšie pohodlie. Niekedy sa hodí aj niekoľko vankúšov, ktoré určite nájdu svoje využitie. Nezabudnite na nevyhnutné maličkosti, ako napríklad repelent proti hmyzu, opaľovací krém alebo otvárač na víno. V neposlednom rade majte po ruke vreckový nôž, ktorý sa zíde pri každom grilovaní. Príprava je polovicou úspechu, preto si pred vycestovaním všetko podrobne skontrolujte.

  1. Pohostenie

Súčasťou každého pikniku by malo byť pestré jedlo. Ideálne je si zvoliť potraviny, ktoré sa jednoducho jedia rukami.  Výlety s deťmi môžete spestriť hravými sladkými koláčikmi či ovocím. Počas leta sú vhodné zeleninové nátierky s chrumkavým pečivom. Na pitie zvoľte ovocné domáce limonády či fľašu vína. Vybavte sa jednorazovým riadom, ktorý po použití jednoducho vyhodíte do triedeného odpadu. Chladiaci box je skvelou pomôckou pri jedlách, ktoré najlepšie chutia vychladené.

  1. Zábava

Nezabudnuteľný piknik dosiahnete zábavou. Vytvorte perfektné podmienky pre všetkých, zistite, čo majú radi. Vezmite so sebou spoločenské hry, karty, lietajúci tanier, loptu, slack-line, hojdaciu sieť alebo hudobný nástroj. Ak sa už rozhodnete kam na výlet Stredné Slovensko, Východné či Západné Slovensko, všade nájdete priestor na letné kúpanie, ktoré sa postará o nezabudnuteľné zážitky s priateľmi alebo rodinou.

Piknik je úžasný spôsob, ako stráviť čas vonku so svojimi blížnymi. Veríme, že aj vďaka našim radám si tento jedinečný zážitok užijete bez starostí a s dobrou náladou.

 

 

Čítané: 2907 x