Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Lesy ČR na predaj

Datum: 06.02.2011

Lesy v ČR sú na predaj! Čože? Samozrejme, že nie všetky! Žiadne hromadné zmeny vlastníkov lesov samozrejme nehrozia. Viete ale, že v ponukách realitných kancelárií nájdete položky typu „Lesy ČR prodej“. Existuje veľa vlastníkov, ktorí získali lesy v reštitúcii, ale nemajú žiadne znalosti o lesnom hospodárstve, ani nemajú k starostlivosti o lesy žiadny vzťah.

Veď udržať les zdravý a funkčný je úloha pre ozajstných odborníkov. Ťažba dreva prináša aj v čase celosvetovej krízy nemalé zisky, ale bez predchádzajúcej mnohoročnej odbornej starostlivosti kvalitné drevo nenarastie. „Lesy ČR prodej“ sú plné ponúk majiteľov, ktoré nevedia čo s nimi.

Pre investorov a znalcov lesného hospodárstva to však môže byť jedinečná príležitosť ako sa za priaznivú cenu dostať k majetku, ktorý bude prinášať nielen radosť a potešenie, ale aj nemalé financie. Predaj drevnej hmoty nesmie byť jediný cieľ. Les má aj verejnoprospešnú funkciu. Chráni úrodnú pôdu, akumuluje čistú vodu, produkuje k životu potrebný kyslík a v neposlednom rade dáva širokej verejnosti priestor na oddych a duševnú harmóniu. Ak si budete prezerať ponuky Lesy ČR predaj, majte na pamäti aj tieto funkcie, nie len vidinu tučného zisku z ťažby dreva.

Čítané: 532 x