Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Internetový obchod - Pohodlné nakupovanie

Datum: 08.02.2011

Nakupovanie cez internet sa postupne stáva bežnou záležitosťou. Nad kúpou rôznych produktov pre domácnosti sa už ani nepozastavujeme. Čo je výhodné pre nepodnikateľa, môže byť rovnako výhodné pre dopravcu. Široký sortiment je dostupný v zodpovedajúcej kvalite, rýchlo a za výhodnú cenu.

Jedným z internetových obchodov, ktorý na Slovensku ponúka zaujímavé produkty pre majiteľov dopravných firiem s nákladnými vozidlami je www.tircentrum.sk, ktorý prevádzkuje spoločnosť Webaco z Komárna. V spoločnosti pracujú ľudia, ktorí pôsobili v oblasti nákladnej dopravy, a tak vedia presne, aké tovary, doplnky a príslušenstvo dopravcovia potrebujú. „Zákazník si na našej stránke môže nielen pozrieť, aký sortiment ponúkame, ale na kontaktnom čísle mu aj poradíme alebo vieme poskytnúť potrebnú informáciu,“ hovorí Adrian Marcinko zo spoločnosti Webaco.

 

Široká paleta produktov

V online sortimente internetového obchodu zákazník nájde viac ako 1 500 produktov. Ponuka je naozaj rozmanitá a delí sa do viacerých hlavných skupín tovarov ako napr. príslušenstvo pre pohodlie vodiča, reflexné označenia a tabule, príslušenstvo kabíny, osvetlenie vozidla. Pri otázke, aké tovary sú momentálne najžiadanejšie A. Marcinko nezaváha: „Stále je záujem o certifikované reflexné pásy, ktorými musia byť od nového roka vybavené ďalšie skupiny prípojných vozidiel podľa roku výroby.“ Dobre sa podľa neho uchytila aj ponuka prídavného pneumatického pruženia pre nákladné a úžitkové vozidlá Top Drive System. Toto prídavné pneumatické pruženie má veľa výhod, napríklad jednoduchú inštaláciu, ľahkú údržbu, spoľahlivosť a zaisťuje väčšiu stabilitu vozidla na vozovke.

 

Spoločnosť si do ponukového listu vyberá kvalitné a overené produkty. Netreba mať obavu, že nákupom stratíme práva, ktoré máme aj v klasickom obchode. Pre internetový predaj platia rovnako pravidlá ako pre predaj v bežnom obchode. Ak zákazník chce objednaný produkt vrátiť, môže tak urobiť do siedmich dní podľa zákonnej lehoty. Zaplatené prostriedky internetový obchod vracia späť poštovou poukážkou alebo prevodom na účet zákazníka. Na tovar sa tiež vzťahuje zákonná záruka, pokiaľ pri tovare v záručnom liste nie je uvedené inak. Rovnako sú spoločnosťou zabezpečené proti zneužitiu osobné údaje, sú bez prístupu tretej strany a komerčne sa nesmú využívať.

 

Už na druhý deň

Tovar v internetovom obchode sa dá nakúpiť vždy za výrazne nižšie ceny ako v bežných obchodoch. Výrazne sa ušetrí čas. Ten, kto nakupuje, nemusí ísť do okresného či krajského mesta. Z pohodlia domu, kancelárie firmy si tovar objedná a už na druhý deň ho môže mať k dispozícii. Výhodou internetového obchodu je aj možnosť zvoliť si spôsob platby.

 

Za tovar sa dá zaplatiť nielen internet bankingom či poštovou poukážkou, ale pri zaslaní na dobierku poštou alebo doručením cez kuriéra zákazník zaplatí až pri jeho preberaní. Internetový nákup tiež umožňuje množstevné zľavy pre veľkoodberateľov, okamžité zľavy po zaregistrovaní na webovom portáli vo výške tri percentá a bezplatnú dopravu so Slovenskou poštou pri nákupe nad 100 eur bez DPH.

 

Nákup na internete nie je to isté, čo klasický zásielkový obchod formou tlačeného katalógu. Tovar sa na webe dá pozrieť omnoho detailnejšie ako v katalógu, k dispozícii je bohatá fotogaléria a množstvo údajov, vlastností a doplňujúcej dokumentácie.

Zdroj: Truck&business 4/2010

Čítané: 481 x