Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

5 možností kempovania, ktoré možno nepoznáte

Datum: 12.12.2022

Už roky sa chystám kempovať, ale pobyt v stane ma mierne odrádza. Som skrátka pohodlná, mestská panička, ktorá si síce rada vyjde do prírody, ale v noci chce spať v posteli.

5 možností kempovania, ktoré možno nepoznáte

Hľadala som možnosti, ako skĺbiť moju túžbu po prírode s tak trochu iným kempovaním. Zistila som, že okrem klasických stanov, je možné kempovať veľmi pohodlne a dokonca až luxusne.

1. Kempovanie v stane

Za klasiku sa považuje kempovanie v stane, ktorý sa ukotví k zemi. Tento spôsob stanovačky je pre dobrodruhov ako stvorený. Menej je vhodný pre rodiny s deťmi alebo pre ľudí ako som ja, ktorí sa v spacáku nedokážu vyspať. Kempovanie v stane má svoje čaro, a preto ešte stále patrí medzi najobľúbenejšie spôsoby kempovania.

2. Kempovanie v aute

V priestrannejších automobiloch je možné vytvoriť provizórne lôžko, v ktorom sa pohodlne vyspia dvaja ľudia. Po sklopení sedadiel, rozložení matraca či spacákov vzniká v aute pomerne pokojné miesto na spanie. V aute ste chránení pred počasím a tiež pred hmyzom. Ďalšou možnosťou je spanie nie v aute, ale na aute t.j. kúpte si stan na auto.

3. Kempovanie v stane na aute

Autostany nie sú na Slovensku až tak rozšírené, ale v zahraničí pomaly vytláčajú klasické stany. Na autostanoch je skvelé to, že ide o kempovanie vhodné pre rodiny s deťmi. Stany na strechu sú veľmi pohodlné, bezpečné a ľahko sa s nimi manipuluje. Vďaka tomu, že sú upevnené na streche, zostane vám v kufri miesto na zvyšnú výbavu. Voľný zostane tiež nosič, takže si môžete so sebou zobrať bicykle a vyložiť ich na nosiče bicyklov na ťažné.

4. Kempovanie v karavane

Zdá sa vám predstava kempovania v karavane nereálna kvôli vašim finančným možnostiam? Karavan predsa nemusíte vlastniť, ale si ho prenajať. Ak sa trochu preklikáte internetom, zistíte, že ponuka karavanov je široká. Jednoduchšie zariadené je možné prenajať za pár desiatok eur na deň. Drahšie karavany vyzerajú lepšie ako hotelová izba.

5. Luxusný glamping

Ako už sám názov napovedá, pri glampingu ide o kempovanie v luxusom štýle. Na jednej strane ste obklopení prírodou a na druhej ubytovaní v stanoch, ktoré pripomínajú izby arabského šejka. V takýchto stanoch nechýba štandardné vybavenie hotelových izieb, ale tiež vonkajšia vírivka alebo krb.

 

 

 

Čítané: 2496 x