Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Cateringy Food and the city

Datum: 15.03.2011

Dovoľte nám, aby sma sa vám predstavili. Sme cateringová spoločnosť Food and the city. Nie mladá - za našou spoločnosťou sa skrývajú dlhé roky praxe v gastronómii nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí!

 

Nechceme vám ponúknuť  len jedlo, ale aj  moment s ktorým sa pokrm spája. Naši hostia si naše cateringy pamätajú. Chutné jedlo, jemné ladenie dekorácií a výnimočný priestor. To sú  tie správne ingrediencie na vydarenú akciu.

 

Napríklad jednou z takýchto príjemných akcií bol aj catering pre Čínske veľvyslanectvo  pri príležitosti spomienky na úspešného architekta Ladislava Hudeca, ktorý bol paradoxne slávnejší v Číne, než v jeho domovine - na Slovensku. Pán Hudec postavil v Číne mnoho budov, no preslávil sa najmä stavbou 22 poschodového Park Hotela, prvého mrakodrapu v Šanghaji.

 

Diplomati a pozvaní významní hostia sa pri príležitlosti spomienky zhromaždili v honosných priestoroch SNM. Úctivosť a  rešpekt voči osobe tohto neobyčajného Slováka znela nielen z každého ich slova, ale i pohybu či pohľadu na fotografie zobrazujúce ním postavené budovy. Keďže sa jednalo o (už) posmrtnú spomienku, dekor sme zvolili v decentných fialovo - zelených farbách. Fialovému pozadiu s fotografiami skvelo sekundovali zelené prútené prestieradlá a dlhé drevené listy, inšpirované ázijskou kultúrou. Svetlo sviečok odrážalo lesk ohrievaných antikorových nádob, ktoré skrývali lahodnú a jemne pikantnú "´čínu"

 

 

Našťastie, týmto krstom ohňom sme prešli. Diplomati so svojimi vznešenými chuťovými bunkami  klepotali s paličkami vo svojich miskách a naše nádoby s teplým jedlom čoskoro zostali prázdne. Všetko stihli zjesť, aj napriek tomu, že sme ako vždy nachystali o pár porcií naviac. Dokonca aj chlebíčky a ovocný  bufet sa tešili úspechu a elegantne z nich ubúdalo. Pagáčiky sa stali terčom obdivu a chválebných slov od ich nových fanúšikov z Číny. "Však ich má rád aj náš prezident", nezabudne vždy dodať náš výrobca, sympatický starý pán zo Svätého Jura.

 

Blížil sa koniec cateringu, akcia pomaly tíchla a odišiel posledný pár naleštených čiernych topánok. Zostali sme len my, "neviditeľní" organizátori. Dôkladne sme upratali priestory SNM a naložili sme riady do auta. Vrátnik za nami zavrel dvere a my sme si znovu zablahoželali. Máme za sebou ďalšiu úspešnú akciu, a to je niečo, čo nás posúva vpred.

 

To je niečo, čo nás napĺňa a je našim životom - jednoducho skvelý catering. :)

Čítané: 515 x