Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Šperky s vykričaným menom

Datum: 29.11.2011

Niekto si potrpí na luxus a veľké meno šperkov, iní sa tešia aj z obyčajného striebra, ktoré im dokáže urobiť veľkú radosť. Na trhu sú k dispozícii výrobky skutočne pre všetkých, nie každý však vie, že za úchvatnými klenotníckymi kúskami stoja slávne mená.

Tie robia šperky ešte viac žiadanejšími, pretože sa často stáva, že klienti si nevyberajú klenot podľa krásy či jeho pôvabu, ale podľa jeho značky a slávneho mena. To sa berie vo všeobecnej mienke ako niečo honosné, veľkolepé a predovšetkým drahé, čo si nemôže dovoliť každý.

Medzi veľké šperkárske mená patrí napríklad Cartier. V jeho výrobných priestoroch sa vyrobilo množstvo vzácnych diel, ktoré vynikali vysokou umeleckou hodnotou. Aj dnes nejedno klenotníctvo po celom svete ponúka jeho výrobky a mnohí, tí bohatší sa prezentujú Cartierovými dielami s veľkou pýchou.

Ani Swarovski neostáva pozadu a získava si srdcia a obdiv až po súčasnosť. V zlatníctvach môžete vidieť jeho šperky a ak na ne nemáte, tak dovoľte aspoň svojim očiam pokochať sa ich nádherou. Swarovskeho kamienky dotvárajú nielen drahé kovy, ale aj tie ostatné, kde sa spája jedinečnosť s fenomenálnosťou zároveň. Môžete si tak vyberať šperky z chirurgickej ocele, ktoré sú kombinované s prvkami tohto obrovského mena.

Známe osobnosti svetového showbusinessu prezentujú na svojom tele značku Boucheron. Až štyri generácie rodiny Boucheronovej sa starala o rozvoj veľkého šperkárskeho businessu, do ktorého sa ako prvý rozhodol vkročiť Fraderic Boucher.

Značka Tiffany prezentuje jednu z najslávnejších šperkárskych spoločností na svete. Jej klenoty sú neustále žiadané a bohatá klientela stále viac a viac túži po ďalších a ďalších kúskoch, ktoré ich robia možno zaujímavejšími či nevšednými.

K ďalším svetovo-známym šperkárskym značkám patrí napríklad Pomellato, Enzo či Bvlgari. Všetky prezentujú luxus, ktorý si môžu dovoliť iba takí, ktorí peniaze získavajú skutočne veľmi jednoduchým spôsobom. V opačnom prípade sa tak tí ostatní môžu zaujímať napríklad len o strieborné šperky, ktorých hodnota je podstatne nižšia, no na druhej strane taktiež nepredstavujú úplne lacnú záležitosť.

Slávne, vykričané mená,  či jednoduchosť, ktorá sa vyníma pri šperkoch nie až tak známych klenotníkov. Nuž, niekedy sa však práve medzi takými nájdu krajšie a pôvabnejšie kúsky, ktoré síce pochádzajú z chudobnejšej dielne, často však talentovanejších návrhárov. A keďže nemajú dostatok peňazí pre rozvoj veľkého obchodu, ich sláva sa však delí iba medzi menších, miestnych záujemcov.

Čítané: 2029 x