Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Gélová manikúra, rady a tipy.

Datum: 09.03.2015

Nechty a starostlivosť o ruky je stále viac v popredí, pri mnohých povolaniach je dokonalá manikúra takmer nevyhnutnosťou. Vo všeobecnosti však každá žena, nech má akékoľvek povolanie túži po krásnych a upravených nechtoch. Všetky to, určite poznáme, že nech si kúpime akýkoľvek kvalitný lak na nechty, čo sľubuje neskutočnú trvácnosť – vydrží maximálne 2 až 3 dni, kým sa nezačne zlúpavať, čo navodzuje veľmi neudržiavaný dojem, obzvlášť pri tmavých odtieňoch. Vhodnou a čoraz populárnejšou alternatívou manikúry sa preto stávajú gélové nechty, či potiahnutie nechtov gellakom.

Gélové nechty sú spomedzi umelých nechtov také obľúbené hlavne kvôli svojmu prirodzenému vzhľadu (samozrejme záleží aj od kvalitnej modelácie). Takéto nechty sú pevné, relatívne dlho vydržia – je to síce individuálne, dorábanie záleží od rýchlosti rastu vlastných nechtov, tým aj vyrastania gélu, ale je to zväčša 3 týždne a viac.  Nespornou prednosťou je predĺženie nechtu na dĺžku podľa svojho vkusu. Pri určovaní dĺžky nechtov je okrem iného dobré mať na pamäti, že čím sú nechty dlhšie tým sú aj viac namáhané a nemusia mať až takú trvácnosť. Predĺžiť nechty je možné najčastejšie dvomi spôsobmi – pomocou umelého tipu – nalepením na vlastný necht, následným opilovaním a upravením do požadovaného tvaru a dĺžky, alebo metódou použitia šablón – predĺžením vlastného nechtu prostredníctvom hustejšieho gélu a šablónky, ktorá sa vloží pod nechty a ten sa následne predlžuje priamo gélom. Ďalšou možnosťou je potiahnutie a spevnenie vlastných nechtov UV gélom, bez ich predĺženia, nechty postupne rastú a pri pravidelnom dorábaní je ich možné vypestovať do dĺžky.

 Základom úspechu ako mať krásne gélové nechty je nájsť si naozaj šikovnú nechtovú dizajnérku, lebo často krát sa stretávame s nie veľmi podarenou prácou, ktorá môže na rukách budiť úplne opačný dojem, ako sme chceli. Bohužiaľ, tieto potom robia všeobecne zlú reklamu nechtárkam, ktoré svoju prácu vedia robiť naozaj dobre. Prípadne, ak sa rozhodnete si robiť gélovú manikúru sami doma, musíte mať dostatok trpezlivosti a snahy, najmä v začiatkoch, a určite aj dostatok času.  V neposlednom rade stojí za to spomenúť, že je mnoho kurzov, na ktorých vám pomôžu a to naučiť, prípadne aj skupín na sociálnych sieťach, kde si potom žienky medzi sebou vymieňajú rady.

Alternatívou medzi lakovaním nechtov klasickým lakmi a modelácii nechtov UV gélom je metóda gel laku, ktorá je trvácna, ale o niečo jednoduchšia – časovo i použitými materiálmi. Géllak je výbornou voľbou najmä pre tie z nás, ktoré potrebujú mať upravené ruky, ale chcú aby pôsobili čo najprirodzenejším dojmom, až nenápadne. Géllak sa aplikuje priamo na prírodné nechty, ktoré pôsobia ako by boli natreté lakom, avšak trvácnosť a pevnosť je lepšia. Samozrejme, aj tieto nechty je možné ešte jemne prizdobiť napríklad kamienkom, práškom, či kreslením. Prednosť géllaku spočíva v tom, že nechty sú výrazne tenšie, avšak čo sa týka zložitejšieho zdobenia a predĺženia nechtov,  je v tomto prípade lepšou voľbou UV gél.

 FOTO: Foto Stuart Miles freedigitalphotos.net

Čítané: 4574 x