Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Aktuálne trendy v šperkoch: Čo sa nosí v roku 2016?

Datum: 25.06.2016

Trendy na rok 2016 v oblasti šperkov hlásia: Vyberajte kvalitu, na ktorej rozhodne nešetrite! A hoci máme tendenciu si o módnych vlnách myslieť svoje, ako menšia inšpirácia istotne nezaškodia. V prvom rade majte však vždy na pamäti svoj vkus a štýl. Vy predsa najlepšie viete, čo sa Vám páči a čo Vám pristane.

Drahé kvalitné šperky 

Módne trendy v roku 2016 preferujú šperky z drahých a prvotriednych materiálov. Trendy sú tak predovšetkým zlaté náramky z bieleho alebo žltého zlata, no obľube sa tešia aj kovy ako striebro či platina. Ak šperky nosíte dennodenne, uprednostnite kvalitu nad exotikou či extravaganciou.

Na svoje si prídu aj milovníčky retiazok. Tento rok sú v kurze rôznorodé retiazky, nezáleží na ich dĺžke, šírke či vzore, podstatné je zadovážiť si minimálne jednu kvalitnú retiazku a so štýlom ju nosiť.  Ideálne aj s príveskom. Ak siahnete po nejakom amulete, krížiku či prívesku v tvare gule, nič tým nepokazíte.

Trendy sú tiež netradičné náhrdelníky s drahým kameňom. Ak sa teda ozdobíte náhrdelníkom s kryštálom, budete hviezdou kdekoľvek zavítate. Hodia sa ako na pracovné schôdzky s klientom, tak na výnimočnejšie slávnostné udalosti.

 

Štruktúrované šperky 

Domorodé motívy a geometrické tvary, skrátka všetko, čo je netradičné a výnimočné je moderné. A presne také šperky by sa mali vynímať na Vašich ušiach, krku či rukách. Môžete si zvoliť veľké extravagantné prstene alebo sa ozdobte výraznými zlatými náušnicami, vďaka ktorým budete neprehliadnuteľné.

Pokiaľ ide o náramky, tu dominuje tvar hrozna a perly. Pokojne si zakúpte (prípadne vyžiadajte k sviatku) nádherné perlové náramky alebo ručne vyrábané náramky z viacerých materiálov. Nič však nepokazia ani vždy moderné zlaté náramky zo žltého či bieleho zlata, ktoré doladíte prakticky k čomukoľvek.

Čo sa náušníc týka, trendy hovoria jasnou rečou: V tomto roku sa nosia predovšetkým zlaté náušnice v rôznych geometrických tvaroch a netradičných prevedeniach. A čo by nemalo chýbať, je perla či iný drahý kamienok na Vašom šperku.

 

Rok 2016 sa teda nesie najmä v znamení spájania kvality s netradičným prevedením. Spája zdanlivo nespojiteľné: Prírodné materiály s drahými kovmi. Stále sú obľúbené aj Swarovski kryštály, perly a čo je večné, je zlato v akomkoľvek odtieni.  

Nebojte sa nosiť šperky, ktoré Vám pristanú a zvýraznia Vašu krásu a jedinečnosť. 

Čítané: 4123 x