Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Lacné kabelky, ktoré potešia

Datum: 05.03.2017

V súčasnosti by sme nenašli taký ženský šatník, v ktorom by sa neobjavila čo i len jedna kabelka. Kabelka predstavuje najpoužívanejší módny doplnok. Kabelky sú vhodné takmer na každú príležitosť a to je hlavným dôvodom, prečo každá žena uprednostní mať vo svojom šatníku viac než jednu kabelku. 

 

Aj keď sa viaceré rozhodujú na základe ich kvality, často krát je pre ženy dôležité nájsť lacne kabelky. Lacné kabelky dokážu spĺňať ten istý účel, ako tie pomerne drahšie. Cena drahších kabeliek je väčšinou ovplyvňovaná tým, z akej dielne módneho návrhára prišli na svet. Aj keď existuje viacero druhov kabeliek, nie je vôbec problematické nájsť lacné kabelky. A často krát aj tie lacnejšie sú oveľa kvalitnejšie v porovnaní s tými drahšími. Kabelky možno rozdeliť do viacerých skupín, pričom najpoužívanejšie sú nasledovné typy kabeliek:

-          Crossbody kabelka – tento typ kabelky je vhodný na ležérnejšie príležitosti, či už na prechádzku do mesta, alebo na stretnutie s priateľmi. Crossbody kabelky sú väčšinou menších rozmerov, vyrábané tak, aby so nich majiteľka ukryla len tie najpotrebnejšie veci a aby zbytočne nezavadzali.

-          Kabelky na denné nosenie – sú väčšinou väčších rozmerov a majiteľka v nej môže nosiť takmer čokoľvek – od základnej kozmetiky, až po knihy či laptopy. Vďaka ich väčším rozmerom a univerzálnosti sú vhodné na každodenné nosenie do práce či do školy. Dostupné sú viaceré farebné prevedenia, preto je ľahké kabelku na denné nosenie skombinovať takmer s akýmkoľvek outfitom.

-          Listové kabelky – ich názov sa odvíja od ich tvaru. Listové kabelky sa vyrábajú vo forme obdĺžnika a sú vhodné takmer na každú spoločenskú udalosť. Výborne však dotvárajú celkový vzhľad v kombinácii so spoločenskými šatami.

-          Aktovková kabelka – inak sa nazýva aj „vintage školská taška“. Je charakteristická svojim zapínaním pomocou remienkov a rovnako jej na elegancii pridáva aj jej nosenie cez rameno.

-          Spoločenské kabelky – sú väčšinou menších rozmerov a sú vhodné na rozličné večerné udalosti. Môžu byť vyhotovené v štýle nosenia cez rameno (pomocou ramienka) alebo ich podstata spočíva v nosení v ruke.

-          Batohy – začínajú opäť naberať na svojej popularite aj vďaka noseniu staršími generáciami. Ich výnimočnosť spočíva v nosení na chrbte, vďaka čomu nie sú ramená až tak zaťažované. Batoh je vhodnou kombináciou nielen k extravagantnému outfitu, ale skvele sa hodí aj k tým menej extravagantnejším štýlom. V súčasnosti sa vyrábajú batohy rozličných farieb, tvarov a veľkostí, takže si z nich vyberie ktokoľvek.

Aj keď sa však rozhodneme pre akýkoľvek typ kabelky (či už sa jedná o tie drahšie alebo lacné kabelky), treba vždy myslieť na to, že kabelka musí byť vhodne skombinovaná s farbou outfitu a s farbou topánok.

Čítané: 6096 x