Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako si vybrať správne pánske džínsy na svoju postavu?

Datum: 21.08.2022

Navrhnuté s myšlienkou na baníkov a farmárov, sa stali momentálne jedným z najpopulárnejších odevov na svete. Džínsy sa stali stálicou našich šatníkov a nosia sa prakticky na každú príležitosť. Hoci to tak nevyzerá ale vybranie správnej veľkosti a strihu k postave nie je také jednoduché. Ako si vybrať pánske džínsy?

Ako si vybrať správne pánske džínsy na svoju postavu?

Pár slov o džínsoch

Levi Strauss mal skvelý nápad: nohavice, ktoré vynašiel, sa takmer okamžite stali hitom. Nohavice vyrobené z hrubej bavlny v charakteristickej modrej farbe boli odolné a spoľahlivé: niet divu, že sme si ich tak obľúbili. Od 19. storočia sa toho veľa nezmenilo: okrem toho, že džínsy sú dnes dostupné takmer v každej farbe a strihu. V množstve modelov sa môžete stratiť, preto Vám dnes poradíme, ako si vybrať pánske džínsy.

Na dobrý začiatok: ako si vybrať veľkosť pánskych džínsov?

Predtým, než prejdeme k prispôsobeniu strihu, stojí za to začať výberom správnej veľkosti. Všeobecne akceptované veľkosti sú založené na dvoch rozmeroch: šírka pása a dĺžka nohavíc, takže pred nákupom sa oplatí poznať svoje rozmery. Nie je to miera udávaná v centimetroch: zvyčajne sú veľkosti medzi 28/30 a 38/36. Nezabudnite si zapamätať svoju veľkosť. Nie je to však jediná možnosť: mnohé predajne vrátane predajne Ozonee majú klasické veľkosti, teda označené písmenami od S po L. Tu je to o niečo jednoduchšie, ale aj tak sa oplatí overiť si presné rozmery pred nákupom.

Ako si vybrať džínsy pre zavalitú postavu?

Prejdime k typom strihov. Nie všetky džínsové modely vyzerajú dobre na každom tele. Najistejším modelom sú džínsy s rovnými nohavicami, ktoré padnú takmer každej postave. Po celej dĺžke majú rovnakú šírku, čo umožňuje zamaskovať mohutné lýtka či stehná. Je to tiež strih, ktorý pristane ľuďom so štíhlou postavou: nohy vďaka nemu budú vyzerať dobre.

Ako si vybrať pánske džínsy pre štíhlu postavu?

Chcete zdôrazniť svoju štíhlu postavu alebo vyrysované, svalnaté nohy? Slim džínsy, inak známe ako cigaretky, sú skvelou voľbou. Sú priliehavé, takže nedokonalosti či kilá navyše nie je kde zamaskovať. K výhodám skinny džínsov patrí aj to, že sú veľmi univerzálne a dajú sa nosiť takmer na každú príležitosť: napríklad čierne džínsy sa dajú úspešne nosiť aj na pracovné stretnutie.

Alebo možno joggery?

Existuje aj model, ktorý stojí za zváženie. Joggery sú veľmi módnym modelom džínsových nohavíc, ktoré sa hodia prakticky na akúkoľvek postavu, no sú menej formálne a viac ležérne. Ich tajomstvom je lem na členku, vďaka ktorému sú voľnejšie na lýtku a trochu viac priliehavé na stehnách. Ak ich ešte v šatníku nemáte, mali by ste to zmeniť! Sú to veľmi pohodlné a univerzálne nohavice.

Pýtate sa, ako vybrať správnu veľkosť pánskych džínsov? Neviete, ktorý model bude pre Vás ten najvhodnejší? Prečítajte si nášho sprievodcu a navštívte predajňu Ozonee. Čaká tam na Vás množstvo modelov, ktoré si jednoducho vyberiete na svoju postavu a svoje preferencie: https://ozonee.sk/panske-rifle/.

 
Čítané: 2813 x