Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Nezabudnite na kvalitné školské batohy!

Datum: 25.08.2011

Zvoliť správne školské batohy medzi všetkými prepracovanými školskými taškami predstavuje určitý problém. Design školských tašiek zodpovedá moderným trendom, a tak sa prváci tešia na kolekciu batohov z produkcie Disney apod.

Aktovka, alebo študentský batoh?

Školské tašky pre prvákov a začínajúcich žiakov budú iné, než školské batohy pre starších žiakov. Starší študenti volia prevažne športové či školské batohy, ktoré zodpovedajú módnym trendom a majú viacero využití. Pre mladšie deti je vhodná školská taška, ktorá je k noseniu školských pomôcok priamo uspôsobená. Vyberajte vždy podľa veku dieťaťa. 

Voľte kvalitu

Každý školák nutne k tomu, aby mohol dosahovať v škole dobré výsledky, potrebuje učebnice. Tie si pochopiteľne, berie so sebou tiež domov, aby sa mohol štúdiu venovať i tu. Všetky tieto učebnice nosí vaše dieťa na chrbte, preto by mali byť v školskej taške vhodne uložené, aby ho zbytočne nezaťažovali.

Na výber je mnoho rôznych školských tašiek, ktoré však svojou kvalitou neuspokojujú. Na prvom mieste je pochopiteľne zdravie. Školské tašky pre prvákov by mali byť navyše odľahčené, aby sa vaše deti vyhli zbytočným problémom s chrbticou.

Čo nesmie chýbať kvalitnej taške?

Naozaj dobrá školská taška by mala mať spevnenú zadnú časť. Vďaka nim nebudú mať deti otlačené ramená a taška sa im ponesie omnoho pohodlnejšie. Z ďalších záležitostí, ktoré na ktoré nemôžeme zabudnúť, je úložný priestor školského batohu. Do neho by sa mali zmestiť učebnice a zošity, ktoré žiaci potrebujú do školy, ale tiež rôzne pomôcky (pravítko apod.).

Nezabudnite na desiatu

V taške tiež musí byť miesto na desiatu, bez nej by si väčšina školákov nedokázala svoj každodenní pobyt v škole predstaviť. V každej škole sa totiž desiaty nepredávajú a navyše, môžete k chlebíku pribaliť vášmu dieťaťu i nejaké to ovocie. V neposlednom rade musí byť v taške tiež miesto na úbor na telesnú výchovu, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou výučby.

Čítané: 940 x