Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Batohy na notebook

Datum: 02.11.2011

Taška je vhodným darčekom, ktorý poteší tak ženy, mužov, ale aj dievča a chlapcov. Kabelky, školské tašky, či aktovky, kto by sa nimi rád nepochválil, najmä ak sú kvalitné a pekné?

Materiál je polka úspechu

Tvar ale i materiál výrazne ovplyvnia dlhovekosť produktu, ale i jeho výzor. Lacná školská taška z nekvalitného materiálu vydrží maximálne jeden rok, to isté v prípade, ak pre  batoh na notebook zvolíte premokavý materiál.

 

Školské tašky sa štandardne vyrábajú z nepremokavých materiálov, nie je však samozrejmé, že ich konštrukcia dostatočne chráni obsah školskej tašky pred krátkodobým pobytom na daždi. Školský batoh uzatvára len zipsom je veľká pravdepodobnosť, že vám do neho natečie a poľahky prídete o to, čo  máte dnu.

 

U školských tašiek a školských batohov s tesne priliehavou chlopňou, ktorá má navyše bočné zábrany proti dažďu, je obsah tašky oveľa lepšie chránený. Podobný problém môže byť aj so spodnou časťou tašky/batohu. V prípade, že postavíte školskú tašku/batoh na mokrú podložku a jej dno nemá nožičky, aby sa voda nedotýkala priamo dna tašky, tak je síce obsah tašky chránený ale keď si dáte tašku na chrbát stečie z nej voda a zašpiní vám oblečenie váho dieťaťa.

 

Pevná konštrukcia je základom každej kvalitnej tašky, či batohu na chrbát. Taška musí stáť pevne na rovnej podložke a byť stabilná nie len prázdny, ale aj pri plnom zaťažení. To v praxi umožňuje školákovi používať obe ruky na vkladanie alebo vykladanie učebníc a iných pomôcok.

 

Pri výbere školskej tašky (školského batohu) sa zamerajte ju na pevnosť a stabilitu celej konštrukcie. Tvarovanú zadnú stranu a tvarované popruhy má každá.

 

Čo si všímať pri ďalšom skúmaní ?

  • Manipulácia s taškou či batohom by mala byť jednoduchá a nevyžadovala žiadne špeciálne zručnosti.
  • V prípade, že je na školskej taške (školskom batohu) veľa zipsov a dráhy ich rozopínania sú zakrivené, nebude to mať váš školách pri ich rozpínaní jednoduché.
  • Klasické zámky na školských taškách, najlepšie s reflexnými odrazovými sklíčkami alebo moderné suché zipsy na vreckách sú jednoduché a spoľahlivé.
  • Dôležité je, aby chlopňa školskej tašky pri otvorení a odklopení dozadu v tejto polohe zotrvala a nevracala sa samovoľne späť.
  • Vnútorná časť by mala byť rozdelená najmenej na dve časti pevnou alebo pohyblivou priehradkou pre lepší prehľad obsahu školskej tašky.

 

Tip na záver: Ak chcete pre vášho školáka kúpiť skutočne kvalitnú školskú tašku (školský batoh), ktorá spĺňa všetky uvedené kritériá, tak jedine u nás.

Čítané: 1054 x