Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Poznávací zájazd Londýn

Datum: 09.12.2013

Londýn
Londýn je hlavné a najväčšie mesto Anglicka a Spojeného kráľovstva. Má výsostné postavenie.  Londýn je považovaný za  jedno z najdôležitejších miest na svete. Z pohľadu dopravy je Londýn z najrušnejších miest. 

Je známy jeho  červenými, dvojposchodovými  autobusmi, nazývané Doubledecker, autobus ktorý vás bude sprevádzať na každom rohu. Spravili by sme chybu, ak by sme vám neukázali a nepochválil sa londýnskímy  pamiatkami a zaujímavosťami. Toľko krás  v jednom meste. Medzi fascinujúce a dych vyrážajúce pamiatky a zaujímavosti, ktoré vás isto očaria patrí Big Ben, jeden z najznámejších symbolov Londýna, Buckingham Palace, Tower of London, Tower Bridge, Shakespear´s  Globe Theatre zrekonštruované divadlo a mnoho ďalších. Ak by ste sa išli prejsť niekam po Londýne , tak kam ? My presne vieme. Samozrejme na Trafalgar Square, Greenwich alebo  pre knihovníkov tu je známa najväčšia knižnica British Library. Najznámejšie atrakcie Londýna sú London Eye, z jeho presklených kapsúl sa vám naskytne pohľad na celý Londýn, ktorý si nesmiete nechať ujsť. Medzi ďalšie atrakcie sú Londýnské akvárium, katakomby, múzeá a galérie. Londýn to nie sú len rušné ulice ale aj mesto plné zelene, záhrad či parkov ako sú napríklad Hyde Park, nazývaná ako oáza Londýna, Kensington Park, Green Park. V Londýne sú známe aj  Londýnske trhy. Medzi najznámejšie trhy patrí  Camden Market alebo aj Covent Gargen.
Londýn ponúka tak veľa, že nie je možné ho stihnúť pozrieť za jeden deň, preto odporúčame ísť na niekoľko dní aby ste si ho stihli vychutnať v plnej kráse. Jedno z najzaujímavejších miest si zamilujete aj napriek dažďu.

Čítané: 694 x