Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Poľovníci vyzbierali pre deti viac než 7000 Eur

Datum: 27.01.2021

Čo spája herca Marka Igondu, moderátora Patrika Švajdu a influencerku Petru Krchňavú? Je to láska k prírode, starostlivosti o zver a poľovníctvo - a aj charitatívny projekt. V decembri 2020 sa spojili a stali sa ambasádormi misie Národná Charitatívna Poľovačka.

Poľovníci vyzbierali pre deti viac než 7000 Eur

Po vzore zo sveta budujú tradíciu

Projekt, cielený na podporu detských pacientov, roky úspešne funguje v zahraničí. V Maďarsku od roku 2013 vyzbierali státisice Eur na podporu detských zdravotníckych zariadení, minulý rok napríklad pomohli sumou 130 000 Eur a v roku 2019 viac než 110 000 Eur. Ambasádor Národnej charitatívnej poľovačky na Slovensku Patrik Švajda má k tomu krásne motto: “Misia dáva poľovníkom možnosti, ako pomáhať tým najzraniteľnejším z ríše ľudí“ a zároveň šíriť osvetu o poľovníkoch. „Existuje svätohubertská tradícia, nesúca v sebe posolstvo, že poľovníctvo nie je o love, ale je o ochrane prírody, starostlivosti o zver a o láske k prírode,“ zdôrazňuje populárny moderátor, ktorý sa poľovníctvu venuje už 23 rokov. Marko Igonda, ďalší vášnivý poľovník a herecká osobnosť dopĺňa: „Národná Charitatívna Poľovačka má obrovský zmysel a význam, keďže pomáha chorým detičkám. Som preto veľmi rád, že môžem byť súčasťou tohto projektu a zároveň verím, že sa stane na Slovensku tradíciou.”

NCHP kúpi deťom EKG prístroje

Pandemické opatrenia síce koncom roka 2020 neumožnili 1. ročník Národnej charitatívnej poľovačky zahájiť oficiálne, jej myšlienka však funišuje. Partneri a poľovníci do konca januára investovali do projektu vyše 7000 Eur a po skončení finančnej zbierky zakúpi Národná charitatívna poľovačka EKG prístroj a EKG holter pre Pediatrickú kliniku Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch. Ambasádorka Petra Krchňavá všetkým ďakuje a odkazuje: “Som presvedčená, že misia NCHP prispeje k zlepšeniu celkového obrazu poľovníkov a ukáže, že to nie sú iba lovci, ale slušní ľudia so srdcom, ktorí sa snažia pomáhať tým najzraniteľnejším a nič za to nečakajú.”

 

 

Čítané: 3877 x