Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Letné cestné stavebné práce: riziká a nástrahy

Datum: 14.09.2021

Práce na stavbách sa nezastavia ani počas horúcich letných mesiacov. Stavebné stroje ale aj pracovníci sú vtedy vystavení rôznym nástrahám.

Letné cestné stavebné práce: riziká a nástrahy

Mnoho ľudí považuje letné mesiace za ideálne obdobie, kedy naštartovať stavebné stroje a pustiť sa do práce. Áno, máme vtedy viac času na výkon najatej firmy dohliadnuť, prípadne sa naopak zbaliť a ruch práce vymeniť za dovolenku mimo domova. Treba si však uvedomiť, že práve vtedy číha na stavebné stroje alebo ich obsluhovateľov nie jedna nástraha. Horúce letné mesiace negatívne vplývajú na výkonnosť práce, čo sa však dá veľmi ľahko vyriešiť. Dôležité je si zabezpečiť taký mechanizmus, ktorý pomôže dosiahnuť pre jeho obsluhujúceho pohodlie a vhodné pracovné podmienky. Netreba zabúdať ani na častejšie poruchy motora či únavu materiálu.

Pohodlie v kabíne

Široké spektrum spoľahlivých stavebných a cestných strojov ponúka spoločnosť Zeppelin SK prostredníctvom profesionálnej značky Caterpillar, ktorú zastupuje na slovenskom trhu. Aj preto môžete aj v lete využiť spoľahlivých pomocníkov pre rôzne typy práce ako napríklad dozéry, rýpadlá, dampre, nakladače, rýpadlo-nakladače, grejdre, skrejpre, turbonakladače alebo cestné stroje. Táto značka už dlhodobo dbá na technologické inovatívne postupy a precízne testovanie ich kvality, čo má každou novou radou zvýšiť komfort a bezpečnosť práce. Zmena klímy prináša aj zvyšovanie teploty v rôznych kútoch sveta, čo núti odborníkov k zmene podmienok v kabínach strojov či pri výdrži materiálu a motora.

Ak sa vás spýtame, aké stavebné stroje vás napadnú počas letného obdobia, pravdepodobne vás napadne bager. Viete si však predstaviť, ako ťažko sa v ňom musí pracovať počas letných mesiacov? Práve na to myslí aj značka CAT, ktorá sa vrhla do zlepšení svojich mini-rýpadiel či ich väčších kolesových prevedení aj v tomto smere. Už pri menších prevedeniach sa môžete spoľahnúť na nové vynikajúce vlastnosti kabíny a veľký priestor, ktorý vám bezproblémovo umožní vziať si do práce dostatok prostriedkov na osvieženie sa. Produktívne a komfortné pracovné prostredie zabezpečí aj vhodná teplota vo vnútri kabíny.

Leto vhodné na požičanie stavebných strojov

Ak sa chcete vyhnúť poškodeniu vašich pracovných strojov počas letných období, máme tu skvelé riešenie. Spoločnosť Zeppelin SK vám totiž umožňuje ich v tomto období pošetriť a nechať odpočívať v tieni či garáži. Ako je to možné? Prácu vám umožní aj napriek tomu vykonávať požičovňa stavebných strojov. Tá disponuje výkonnými strojmi na vysokej technickej úrovni. Ich široké spektrum vám dovolí vybrať si adekvátny stroj na adekvátnu prácu. Prenájom je možný na pre vás nevyhnutne dlhú dobu, takže sa nemusíte báť zbytočných výdavkov, ak sa rozhodnete opäť sa vrátiť k vašim pomocníkom v čase, keď teploty klesnú na menej rizikové hodnoty. Servisné prehliadky a opravy nezavinených porúch úplne zadarmo vám určite tiež pridajú na kľude. Zákazníkom je ponúknuté aj zabezpečenie prepravy strojov na miesto nasadenia pri sieti stredísk na celom území Slovenska. Finančné výhody zaručí pevná, vopred stanovená sadzba, daňovo výhodná kalkulácia a úspora investícií vďaka nevlastným výrobným prostriedkom.

Čítané: 3285 x