Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

2011 - Medzinárodný rok lesov

Datum: 17.06.2011

Rok 2011 bol deklarovaný Organizáciou Spojených národov ako Medzinárodný rok lesov. Dôvodom je zvýšiť uvedomenie ľudí o tom, aké sú pre nás lesy dôležité a ďalším dôvodom je zlepšenie udržateľného lesného manažmentu, ochrana lesov a nastolenie udržateľného rozvoja všetkých druhov lesov tak, aby prinášali úžitok nielen teraz nám, ale aj budúcim generáciám.

Akcie v rámci Slovenska sa budú konať na celoslovenskej aj regionálnej úrovni. V nasledujúcom období bude program zameraný na problematiku prepojenia lesa a histórie ľudstva; témami budú napríklad i les a jeho produkty, ochrana prírody, les a rekreácia, význam lesov pre rozvoj vidieka, les a spoločnosť...
Jedným z najznámejších podujatí lesníkov sa v poslednom období stal Deň stromu, ktorý sa bude tohto roku konať už po 10. raz a to 9. júla vo Vydrovskej doline, ktorá sa nachádza pri obci Čierny Balog; v prostredí prekrásnych hôr, v oblasti s bohatým folklórnym dedičstvom a atrakciami ako Čiernohronská železnička. Ubytovanie v tomto regióne si môžete nájsť napríklad aj na webovej stránke Casamundo.sk.
14.-16. júna sa v nórskom Osle konala konferencia pod názvom Forest Europe 2011, na ktorej sa zúčastnil aj štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriel Csicsai. Slovensko podľa neho hrá dôležitú úlohu v tejto problematike, keďže ako krajina sme členom hlavného koordinačného výboru v lesníckej politike EÚ. Ďalšie informácie o Nórsku nájdete na stránke firmy Casamundo.

Čítané: 613 x