Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Vzdelávanie v hotelierstve je neustály proces

Datum: 27.06.2011

Bojnice 27.6.2011. Vzdelávanie pracovníkov v podnikoch cestovného ruchu tvorí základný faktor získania a udržania spokojnej klientely. Cestovný ruch má po vplyvom neustáleho rozvoja dopravných služieb, informačných technológií a v neposlednom rade aj rastom fondu voľného času obyvateľstva významný dosah a nové výzvy.

V daných podmienkach silnejúcej konkurencie sú subjekty cestovného ruchu a hotelierstva tlačené smerom k inováciám, k tvorbe nového produktu sú smerované aj k zvládnutiu počítačovej gramotnosti a k zdokonaľovaniu jazykov a iných znalostí, ktoré sú nedvyhnutne spojené s poskytovaných služieb. Na to všetko je potrebné permanentne pripravovať a vzdelávať zamestnancov.

Spoločnosť SPORT HOTELING spol. s r.o. je prevádzkovateľ hotela Športcentrum Bojnice, ktoré leží v strede jednej z najnavštevovanejších destinácií cestovného ruchu na Slovensku. Hotel poskytuje široký rozsah služieb pre individuálnu klientelu, ale aj pre kolektívy a firmy.

Práve vzdelávanie pracovníkov a zamestnancov v oblasti inovatívnej gastronómie, v zdokonalení moderných hotelových a rezervačných systémov, rozvoj komunikačných schopností  pracovníka hotela, pripravenosť pracovníkov na organizovanie podujatí a volného času, eventov a animačných aktivít , osvojenie si marketingových zručností  cestovného ruchu a hotelových služieb ako aj doplnenie zručnosti  IKT užívaných v hotelových službách tvorili základ vzdelávacích aktivít realizovaných v rámci projektu  s názvom  „Zvýšenie adaptability a stability pracovníkov v hotelových službách“. Projekt sa realizoval vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia a trval od 07/2010 do 06/2011.

            K dosiahnutým výsledkom projektu bolo vytvorenie šiestich šiestich pracovných miest, vzdelávanie 15 zamestnancov a vypracovanie dokumentu pre stategické plánovanie vzdelavania zamestnancov spoločnosti v stredodobom horizonte.

www.esf.gov.sk a www.sia.gov.sk.  „Priestor pre vašu príležitosť“

 Kontakt : sportcentrum@sportcentrum.sk

 

 

 

 

 

 

 

Čítané: 534 x