Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Trasená torta recept, krtkova torta a odpaľované cesto

Datum: 29.10.2011

Super rýchlo a super chutne!

Rýchlosť a jednoduchosť sa dnes cení! Tak je tomu aj v prípade varenia a pečenia. Prezradíme vám niekoľko chutných receptov (napr. Trasená torta recept), ktoré vám ušetria čas a zároveň nimi prekvapíte svojich (občas nečakaných) hostí.

Trochu gymnastiky v kuchyni

Zdá sa vám to nemožné? Niektoré recepty vám vďaka spôsobu ich prípravy umožnia dokonca spevniť niektoré partie tela! Napríklad také trasená torta. Recept je ešte k tomu rýchly a jednoduchý, takže sa pri nákupe prísad, ale ani pri samotnej príprave veľmi nezapotíte.

Trasená torta je rýchla aj vďaka tomu, že si jej korpus môžete kúpiť v obchode, ktorého príprava by vám inak zabrala kopu času. Postačí, ak si nakúpite 3 smotany na šľahanie, 2 mandarínkové kompóty a 2 pudingy Créme Olé – všetko spolu nasypete do väčšieho hrnca, nemiešate, ale zakryjete pokrievkou a trasiete, až vznikne hustý krém. Ten už stačí len natrieť na korpus a je to.

Sladký krtinec

Počuli ste o nej? Je chutná a vtipná – Krtkova torta. Recept nie je vôbec zložitý a príprava taktiež:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru a potom vymiešame žĺtky so zvyšnými 80g cukru a 5 lyžicami vriacej vody. Múku, kakao a sódu bikarbónu zmiešame, preosejeme a pridáme k žĺtkam. Zamiešame a potom zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejem do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť.

Pripravíme si krém: Zlatý klas uvaríme podľa návodu s kryštálovým a 2ks vanilkovým cukrom. Krém dáme vychladnúť. V miske si vymiešame tvaroh spolu s Herou, vanilkovým a práškovým cukrom (každý si prisladí, ako mu chutí). Nakoniec do zmesi pomaly zašľaháme vychladnutý puding. Keď máme korpus vychladnutý, tak z neho "vydlabeme" prostriedok. Okraj však necháme asi 2cm hrubý. Vydlabaný korpus rozmrvíme na menšie kúsky.

Banány ošúpeme a po dĺžke prerežeme. Naukladáme ich na korpus. Krém kopcovito nanesieme na korpus. Nakoniec celú tortu posypeme rozmrveným korpusom. Odložíme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať.

Pre prípad núdze...

Keď ste sa už dostali do víru pečenia, vyskúšajte si osvedčené odpaľované cesto. Pokojne si ho môžete odložiť aj do mrazničky a pre príprave ďalších mňamiek rozmraziť a naplniť ho krémom, či inými prísadami.

Čítané: 954 x