Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

To najlepšie, čo anglické internetové slovníky ponúkajú

Datum: 25.11.2014

Pokiaľ si už niekoľko rokov posielate priateľské pozdravy s angličtinou, určite súhlasne prikývnete, že to s ňou nebolo vždy jednoduché. Boli chvíle keď ste jej nerozumeli a nechápali ste o čom to vlastne rozpráva. V tomto momente museli nastúpiť na scénu slovníky. Široko ďaleko je známe, že slovníky patria k najlepším priateľom všetkých študentov. Náš článok vám dá tipy na to najkvalitnejšie, čo na internete môžete nájsť. Zoznámenie bude rýchle, jednoduché a najmä efektívne. 

Aby sme len neteoretizovali, uvádzame zopár USEFUL príkladov:

PREKLADOVÉ SLOVNÍKY: English – Slovak – English

http://webslovnik.zoznam.sk/  – tento slovník je základ, jednoducho zadáte hľadaný výraz, poprípade frázu, zvolíte jazyk a stlačíte enter.

VÝKLADOVÉ SLOVNÍKY: English –English

http://dictionary.cambridge.org/ – tento lexikón nasadil laťku veľmi vysoko vzhľadom na jeho širokú ponuku služieb. Nejde len o klasický výkladový slovník z vydavateľstva Cambridge, ale naviac je tu možnosť  upresnenia, v akom slovníku „listovat“, či ktorá výslovnosť vám lepšie znie v ušiach.

http://www.macmillandictionary.com/ – slovník, ktorý sa vyznačuje prehľadnou grafikou, kvalitným spracovaním definícií a kombinacií slov a fráz, v ktorých hľadané slovíčko môžete nájsť.

A jeden bonus na záver pre náročných:

http://www.grammarly.com/ - nejde čisto o slovníkový typ pomocníka. Tento fešák vám skontroluje gramatiku vo vašom emaily alebo motivačnom liste. Opraví viac ako 250 typov gramatických chýb alebo zvolí vhodnejšie slovo do textu.

V prípade, že patríte k akčným typom a hrabanie sa v slovníku nie je vaša šálka kávy, skúste kvalitné Jazykové kurzy Bratislava. Kurzy angličtiny Bratislava, kurzy nemčiny Bratislava a angličtina pre deti. Vďaka vysoko efektívnej a modernej metóde Direct Method for English z vás v Bilingvi – tvoja jazyková škola spravíme tých pravých spíkrov.  Dojdite pozrieť na ukážkovú hodinu na adresu F. Urbánka 34 - oproti MAXU, Trnava alebo na Šustekova 51, Bratislava. Ukážková hodina je zadarmo a k ničomu vás nezaväzuje. Neváhajte a dajte nám vedieť na tel. 0915 147 256 alebo na emaily:  nikol@bilingvi.sk.

 

Autor: Nikol Karasová

FOTO: by stockimages freedigitalphotos.net

Čítané: 5057 x