Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Poker – hra, ktorá nikdy neomrzí

Datum: 25.03.2016

Poker pozná asi väčšina z nás. Ide pomerne o veľmi obľúbenú hru, ktorú hrá milióny ľudí po celom svete. Dokonca i profesionálni hráči pokru veľmi dobre vedia, že pri hraní tejto hry, treba poriadne rozmýšľať a potrápiť trošku i logické myslenie. Ide však pomerne o hru s jednoduchými pravidlami, ktorej dokáže hráč pochopiť behom pár minút. Poker sa s príchodom nových generácií však stále vyvíja a aj to je jeden z dôvodov, prečo nikdy nie je neskoro začať. 

Z histórie pokru

Pýtate sa, ako vôbec vznikol poker? Celý príbeh sa začal na lodi, kde sa stretla skupinka námorníkov, ktorá sa chcela zabaviť a využiť všetok voľný čas. Vyskúšali hru, ktorá sa nazýva „as nas“ a behom chvíle sa do nej priam zamilovali! Neskôr si túto hru vyskúšali zahrať i vo Francúzsku a už v tej dobe sa stala základňou, resp. kolískou pokru, ktorý dnes pozná celý svet.

Keď sú karty rozdané ...

Aby bol pre hráčov online poker úspešný, prvou a kľúčovou voľbou je kombinácia kariet. Každý z hráčov si vytvára svoju kombináciu piatich kariet z dvoch svojich a z piatich spoločných kariet na stole. Pokiaľ však dokážu hrať hráči so správnymi kartami po celú dobu hrania, vyhnú sa zložitým a nejasným situáciám a v ďalšom kole stávok majú vysokú pravdepodobnosť, že skutočne vyhrajú. Treba si uvedomiť, že čím skôr daný hráč bude hrať, teda čím skôr bude na rade, tým silnejšie karty by aj mohol mať. Tým dokáže znepokojiť súperov a všetky šance na úspešné odohratie hry budú výborné. Výhodou pokru je najmä to, že sa ľudia môžu veľmi ľahko a rýchlo naučiť nové spôsoby hry či vytvárať nové stratégie. Začiatočníci by však mali vedieť, že ako každá hazardná hra, tak aj poker prináša so sebou množstvo rizík, ktoré netreba zbytočne pokúšať. Kasína ponúkajú možnosť zahrať si poker a mnoho iných hazardných hier, a to nielen v baroch, ale i na internete.

 

FOTO: ©fotofabrika / Dollar Photo Club


 

Čítané: 4422 x