Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

IPTV - nová multimediálna skratka ktorá vás jednoducho stiahne

Datum: 09.10.2017

Prichádzajú časy, keď už i televíznym anténam a satelitom bude pomaly odzvonené. Výdobytkom novej doby sú internetové televízie, ktoré už satelit ani anténu nepotrebujú, ale ku ich kvalitnému fungovaniu pokojne stačí pripojenie k internetu a trocha technických zručností pri zapájaní.

Čo to znamená IPTV?

Ako samotná skratka, Internet Protocol Television, napovedá, ide o televízne  vysielanie šírené prostredníctvom internetu. Internetovú televíziu poskytujú telekomunikačný operátori alebo internetoví provideri a je možné ju prijímať 4 základnými spôsobmi:

1. IPTV-box – to je krabička, ktorú pripojíte ku obyčajnej televízii a pomocou nej premeníte svoj starý televízor na Smart verziu

2. Smart TV + IPTV – ak vlastníte Smart televízor, nie je nič jednoduchšie ako aplikáciu IPTV nainštalovať a pohodlne využívať jej funkcie

3. Spojenie Počítač + IPTV – do svojho bežného desktopu alebo notebooku nainštalujete IPTV software alebo môžete televíziu sledovať pomocou prehliadača

4. Spojenie IPTV +Notebook, Tablet, Mobilný telefón – aplikáciu IPTV si stiahnete do zariadenia, nainštalujete a môžete používať

Výhody IPTV oproti bežnej televízii?

Veľkou výhodou je už fakt, že nepotrebujete satelit ani anténu. Dôležité je, aby ste mali rýchly a stabilný internet. V prípade, že chcete používať IPTV, nie je na škodu zriadiť si neobmedzenú verziu internetových dát, vyhnete sa tak vysokým poplatkom za prekročenie limitov.

Keďže IPTV je mobilná televízia, môžete ju sledovať, kde sa vám zachce.

IPTV ponúka množstvo programov, veľa rozhlasových staníc a dokonca i hudbu na želanie.

Ak máte radi kvalitný obraz a zvuk, veľkou výhodou IPTV oproti bežným satelitným a káblovým televíziám je množstvo programov v skutočnom HD rozlíšení.

Skvelou funkciou je archív televíznych programov, ktorý vám vytúžený film uchová niekoľko dní alebo dokonca týždeň. Ak by ste si kúpili balík, ktorý neobsahuje TV archív, existuje ešte možnosť si program, ktorý chcete vidieť, jednoducho nahrať a pozrieť si ho, keď budete mať čas. Za výhodu môžeme považovať i funkciu zastavenia, alebo pretočenia vpred a vzad, ktorú nájdete pri televíznych programoch v archíve, ale i pri nahratých programoch. Vyhnete sa tak sledovaniu otravných reklám a môžete si pokojne hocikedy odskočiť.

Ak máte v domácnosti viacero multimediálnych zariadení, za veľké plus budete isto považovať i možnosť sledovania rozličných programov na viacerých zariadeniach súčasne. Tak si môžu rodičia vychutnávať televízne noviny, zatiaľ čo deti môžu na tablete sledovať rozprávky.

Spoločnosť SWAN MULTIMÉDIA, ako poskytovateľ IPTV, ponúka pre svojich zákazníkov iptv zadarmo aplikáciu Max multimedia, ktorá pre užívateľov tabletov a mobilných telefónov pripravila na pozeranie 10 slovenských a českých staníc.

Nevýhody?

Jedinou nevýhodou IPTV je už spomínaná potreba stabilného a hlavne neobmedzeného internetu. Táto nedokonalosť sa však dá jednoducho vyriešiť tým, že si zvolíte kvalitného internetového providera.

 

 

 

Čítané: 4768 x