Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Dočkáme sa na Slovensku online kasín?

Datum: 27.11.2019

Ľudia, ktorí sa radi bavia hazardnými hrami, si chodia zahrať výherné automaty alebo poker či ruletu do kamenných prevádzok kasín a herní. Už takmer rok čakáme na to, že budeme na Slovensku mať možnosť zahrať si tieto hry online, z pohodlia domova na počítači, alebo pri čakaní či cestovaní na mobilnom telefóne.

Ako? Legislatíva z marca 2018 umožňuje po schválení Ministerstvom financií prevádzkovať online kasína. O povolenie a licenciu si podľa informácií na webe CasinoArena.sk žiadali spoločnosti Tipsport, Fortuna a SynotTip. Tieto už úspešne teraz fungujú v Českej republike. Okrem toho, na Slovensku plánuje online kasíno spustiť aj spoločnosť Niké, ktorá je populárna pre svoju online stávkovú kanceláriu s dobre funkčnou mobilnou aplikáciou.

Tieto administratívne procesy v rámci legalizovania online kasín už trvajú naozaj dlho, ale podľa posledných poznatkov by mali Fortuna, Tipsport a SynotTip ale aj Niké byť už iba krôčik od spustenia svojich online kasín. Zatiaľ je však skutočné náročné predpokladať, s akou ponukou online kasína vstúpia na slovenský trh.

Situácia v Českej republike

V Českej republike sa online kasína udomácnili celkom úspešne. Podobný zákon ako u nás je v platnosti aj tam už od roku 2017. Medzi najobľúbenejšie legálne online kasína tam patria práve Fortuna Vegas, Tipsport a SynotTip ktoré sa chcú presadiť aj u nás. Spomínané kasína, pre porovnanie, v Českej republike priniesli na začiatku ich fungovania veľmi výhodné bonusy – napríklad za registráciu, prvý vklad a podobne. Ponúkajú aj široký výber hier – vo Fortuna Vegas kasíne nájdete asi 200 rôznych výherných automatov od všetkých známych výrobcov. Preto dúfame, že sa podobné promo akcie a ponuka hier dajú očakávať aj u nás.

Tento zákon má vo všeobecnosti za úlohu chrániť hráčov pred nelegálnymi online kasínami, v ktorých by sa mohli stať obeťou podvodu. V legálnom kasíne, ktoré skontrolovali príslušné orgány a získali licenciu, majú hráči zaručené, že sa nestanú obeťou podvodu a všetky financie aj výhry budú zabezpečené.

Dá sa online kasínam a pokrovým herniam veriť?

Po novele zákona určite áno. Legálne kasína s licenciou sú kontrolované Ministerstvom financií a audity vykonávajú aj tretie strany. Rovnako musia používať najmodernejšie softvérové zabezpečenia, aby predišli akýmkoľvek bezpečnostným rizikám. Také svetoznáme online kasína, aké plánujú príchod na Slovensko si nemôžu dovoliť prísť o klientov a dobré meno firmy kvôli bezpečnostným rizikám.

Online poker a pokrové herne

Aj milovníci pokru a obzvlášť online pokru by si mali prísť na svoje. O licenciu si totiž budú žiadať aj pokrové herne PokerStars a PartyPoker. Tento proces určite nie je tak blízko realizácii, ako spomínané online kasína, ale sme radi, že je to aspoň na začiatku.

Čítané: 4573 x