Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Druhotné softvérové licencie ušetria náklady pri rozbiehaní firmy

Datum: 06.12.2022

Začiatky podnikania sú ťažké v mnohých smeroch. Musíte sa zorientovať v zákonoch, nastaviť chod firmy takým spôsobom, aby všetky procesy prebiehali efektívne a k tomu vás zaskočia nečakané výdavky.

Druhotné softvérové licencie

Práve náklady pri rozbehu firmu sú to, čo mnohým v prenesenom slova zmysle zlomí väzy. Prinášame vám tip, ako v začiatkoch podnikania značne ušetríte.

Druhotné softvérové licencie ako trefa do čierneho

Jednou z najväčších položiek pri zariaďovaní kancelárií sú výdavky na počítače a softvér. Technika ako notebooky, stolné počítače či tlačiarne sa dajú zakúpiť z druhej ruky. Napríklad repasované notebooky pochádzajúce z veľkých spoločností sú už roky veľmi obľúbeným artiklom. Podobne ako počítače je možné kúpiť z druhej ruky elektronické licencie. Znie to nereálne? Môžeme vás uistiť, že druhotné softvérové licencie sú reálne a získavajú na popularite. Stovky eur, ktoré ušetríte na novom softvéri môžete investovať rozumnejšie. Nákup použitých elektronických licencií nie je určený len pre nové firmy. Iste by ste sa čudovali, koľko veľkých a rozbehnutých spoločností kupuje druhotný softvér a roky ho bez problémov využíva.

Čo je druhotná softvérová licencia

Pre každého, koho zaujala možnosť kúpiť druhotnú softvérovú licenciu, bližšie priblížime, čo vlastne znamená kúpiť použitý softvér. Softvérovú licenciu na použitý softvér predávajú firmy z rôznych dôvodov. Niekedy skrátka už daný softvér nevyužijú alebo prechádzajú na novšiu verziu. Týmto spôsobom je možné sa dostať dokonca k takmer novému Microsoft Office Professional Plus 2021 alebo kompletným balíkom Microsoft Office. Zaváňa vám takýto obchod nelegálnosťou? Podľa rozhodnutia Európskeho súdneho dvora nie je predaj použitého softvéru nelegálny a výrobca daného softvéru nemôže predaju brániť.

Hlavné výhody druhotnej softvérovej licencie

  • Výhodná cena – šetrenie nákladov na technické vybavenie.
  • Bezchybný softvér s doživotnou licenciou.
  • Softvér môžete po nejakom čase predať ďalším užívateľom.

Riziká druhotnej softvérovej licencie

Pri kúpe použitého softvéru si dávajte pozor na časovo obmedzené licencie, ktoré nie je povolené predávať. Overte si podporu kupovaného softvéru zo strany výrobcu. Použité elektronické licencie kupujte len u overených spoločností, ktoré garantujú bezchybný, legálny stav licencie a poskytujú kupujúcemu poradenstvo i servis.

 

 

Čítané: 3297 x