Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Aj jeseň môžete tráviť na bicykli. No len s dostatočnou výbavou cyklo oblečenia

Datum: 09.10.2016

Aj keď sme sa pravdepodobne už nadobro rozlúčili s teplými letnými dňami, stále máme príležitosť na prevetranie našich bicyklov a vychutnanie si čerstvého vánku v prírode na dvoch kolesách. Nemusíte sa báť ani chladnejšieho počasia, pretože so správnym cyklo oblečením vám ani nižšie teploty, ani vietor či menšie prehánky nebudú na bicykli absolútne vadiť.

Oblečenie na bicykel ste počas leta pravdepodobne neriešili. Stačili nejaké trenky, tričko a mohli ste sa vydať na cyklo výlet. Jeseň je však veľmi premenlivá, často chladná a s počasím podobným tomu aprílovému, preto to už v týchto dňoch také jednoduché nebude. Ak nechcete ochorieť alebo sa cítiť nekomfortne, mali by ste dodržať základné zásady obliekania sa na bicykel.

Základ vo forme cyklistické dresu obohaťte o teplejšie prvky

Rozhodne by ste nemali používať bežné veci, ale špeciálne cyklistické dresy stavané práve na bicykel a často náročné podmienky, ktorým na ňom musíme čeliť. Ich materiál je funkčný, preto dokonale reguluje telesnú teplotu. Aj počas tepla, aj počas chladu v ňom budete vždy v suchu, keďže cez materiál sa odvádza pot. Navyše, cyklodresy majú aj termo funkciu, čo znamená, že zachovávajú vždy približne rovnakú telesnú teplotu.

 

V cyklodrese, ktorý je tvorený spodným dielom a tričkom, vám však pravdepodobne bude počas chladnejšieho počasia zima. Preto si k nemu pre istotu do batohu pribaľte aj ďalší funkčný diel. Tým sú cyklistické bundy. Cez ne vás jednak neprefúkne a vďaka nepremokavému materiálu budete chránení aj pred dažďom. Počas jesene totiž nikdy neviete, kde a kedy na vás čaká drobná dažďová prehánka.

Nezabúdajte na bezpečnostné prvky

Bez ohľadu na ročné obdobie sa neoplatí zanedbávať bezpečnosť. Tá by mala vždy stáť na prvom mieste. Preto by vás nemalo ani len napadnúť sadať na bicykel bez prilby. Cyklistická prilba je dnes už veľmi pohodlný bezpečnostný prvok na nosenie, ktorý má nielen funkčný a ľahký materiál, ale aj množstvo vetracích otvorov, vďaka čomu zabudnete, že ju vôbec máte na hlave nasadenú. Počas jesene by ste mali bezpečnostné prvky rozšíriť aj o rukavice, ktoré okrem toho, že chránia dlane pred nepríjemnými zraneniami pri prípadných pádoch, garantujú pre vaše ruky aj príjemné teplo.

 

Čítané: 4692 x