Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Lyžovačka na Malinôm Brde

Datum: 28.11.2016

Plánujete zimnú dovolenku na Liptove spojenú s lyžovačkou? Potom vám odporúčame lyžiarske stredisko SKI Park Malinô Brdo. Stredisko sa nachádza na úpätí pohoria Veľká Fatra, približne 2 km od mesta Ružomberok.  

Vstupným bodom do strediská je Hrabovská dolina. Práve tam bola postavená prvá lanová dráha v roku 1964. V súčasnosti premávajú z Hrabovskej doliny dve lanovky na Malinô Brdo. Prvý úsek obsluhuje 8-miestná kabínková lanovka, ktorá je dlhá 1770m. Druhou je 4-sedačková lanovka s dĺžkou 1130m. Alternatívou k nej sú dva vleky.  Na ubytovanie môžete využiť apartmány Hrabovo, ktoré sú kúsok od strediska.  SKI Park Malinô Brdo je 5-hviezdičkovým rezortom a zaraďuje sa medzi TOP strediská na Slovensku.

Prednosťou areálu sú predovšetkým široké upravované svahy, čo v prípade dobrých snehových podmienok ocenenia všetci snowboardisti a lyžiari, predovšetkým carveri. Celkovo sa v stredisku nachádza 6 zjazdoviek s celkovou dĺžkou 10,5 km, pričom najdlhšia z nich má až 3,9 km. Na prepravu lyžiarov slúžia v areáli 2 spomínané lanovky a 8 vlekov. V hornej časti sa nachádzajú široké červeno-čierne zjazdovky.

V prestupnej časti medzi lanovkami sú položené 4 krátke vleky so zjazdovkami pre začiatočníkov a snowparkom. V dolnej časti sa nachádza modro-červená zjazdovka. Stredisko SKI Park Malinô Brdo taktiež prevádzkuje lyžiarsku školu, úschovňu, skibus, požičovňu a servis lyží. Novinkou je aprés-ski bar pri chate Dária. Ak si zakúpite viacdenné skipasy v Malinôm Brde, tak vám platia tiež aj v PARK SNOW Donovaly. Milovníkov bežeckého lyžovania poteší informácia, že sa tu nachádza aj bežecká trať Hrabovská - Čutkovská dolina. Práve bežecké lyžovanie má na Liptove výborne podmienky. K dispozícií je tu viac ako 100 km rôznych bežeckých tratí podľa obtiažnosti. Práve na bežkách má totiž človek dostatok času obdivovať krásu zimnej prírody a nádhernú scenériu hôr. Na ubytovanie môžete využiť aj Hotel Veľká Fatra.

Čítané: 4139 x