Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Golf a ženy - 5 dôvodov, prečo by ste ho mala hrať aj vy

Datum: 01.11.2019

Golf rozhodne nie je len hra džentlmenov. Tento elegantný šport čoraz častejšie objavujú aj ženy. Prečo by ste sa doň mala pustiť aj vy? Aké benefity vám prinesie?


Utužíte vzťahy

 

Golf je spoločenský šport, pri ktorom rozhodne nezostanete sama. Ba naopak. Budete pri ňom obklopená ľuďmi, nadviažete nové vzťahy, ale aj utužíte vaše priateľstvá a predovšetkým sa perfektne pobavíte. Rovnocenne súperiť môžete vďaka handicapovému systému s kýmkoľvek - rolu nehrá vek, pohlavie, ani zdatnosť vášho protivníka. Obe strany tak "idú" na maximálny výkon a vyhrať môže ktokoľvek.

Bude vyzerať skvelo

 

Dôležitú rolu hrá pri golfe oblečenie, v ktorom sa odráža elegancia tejto krásnej hry. môžete sa teda spoľahnúť na to, že budete vyzerať skvelo. Zabudnite na tepláky, vyťahané tričká či

obyčajné rifle, siahnite po golfovom tričku s golierom, polokošeli a dlhých nohaviciach.

Ak to počasie dovolí, pokojne si oblečte aj sukňu alebo golfové šaty, nie však v mini dĺžke.

Nezabúdajte, že sa budete ohýbať pre loptičky, tak nech náhodou neukážete viac, než by ste chceli a ako by bolo treba.

Veľa sa naučíte

 

Golf vás naučí presnosti, trpezlivosti a vysokej koncentrácii. To všetko sa podpíše nielen na vašej lepšej výkonnosti a výsledkoch, ale oceníte to tiež v bežnom živote. Vďaka sústredenosti zvládnete mať veci pod kontrolou a zamerať svoju pozornosť tým správnym smerom. Skvele si prečistíte hlavu, utriedite myšlienky a len tak niečo vás nerozhodí.

Výhovorky pri ňom neobstoja

 

Golfové ihriská dnes nájdete prakticky na každom rohu, určite sa teda nejaké nachádza aj vo vašej blízkosti. Hry sa nemusíte vzdávať ani na dovolenke, ba naopak, niektoré destinácie sa golfom pýšia- Španielsko, Taliansko, Spojené arabské emiráty, Turecko. Pritom poplatky sa príliš nelíšia od tých, ktoré zaplatíte v Česku. Navyše každé ihrisko je iné, zaujímavé, rozmanité, a tak aj zážitok bude zakaždým rozdielny.

Zlepšíte svoju kondíciu

 

Aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať, vaša fyzička dostane pri tomto "oddychovom

športe " zabrať a možno sa aj zapotíte. O niekoľko hodín, počas ktorých urobíte golfové koliesko, spálite až 1500 kalórií. A čo potom, keď k tomu pripočítate nosenie golfového bagu s palicami - to je v podstate taká malá posilňovňa a turistika dohromady. Zapojíte svaly, o ktorých ani netušíte, že ich máte. Ak vás však golf chytí, budete ho brať nielen ako "formovač" postavy, ale predovšetkým ako dokonalú relaxáciu. Tak hor sa na ihrisko!

Čítané: 3749 x