Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Hľadáte tip na dobrý darček? Možností je viac, ako si myslíte

Datum: 18.12.2019

Ešte stále ste nenakúpili všetky darčeky a rozmýšľate, ako milovanú osobu obdarovať? Možností je veľa a to najmä pre tých, ktorí majú radi šport a fyzickú aktivitu. Tak čo si vyberiete?

Domáca posilňovňa je súčasťou života mnohých ľudí

Ak je vo vašej rodine niekto, kto veľmi rád športuje, no nemá čas navštevovať posilňovňu tak, ako by chcel, na Vianoce alebo sviatok sa vám otvárajú veľké možnosti. Svet športu je veľmi rôznorodý a výhodou je, že vykonávať ho netreba len v kolektíve, ale aj osamote. Vďaka dnešným možnostiach rôznych fitness strojov si môžeme vytvoriť vlastnú posilňovňu aj doma, ktorá ma niekoľko výhod. Akou prvou je, že nemusíme dochádzať do fitness centra, čím strácame čas, ktorý je v dnešnej dobe tak dôležitý.

Sú ľudia, ktorí si veľmi radi zacvičia v súkromí, pretože preplnené fitká nie sú ich obľúbeným priestorom. Nie každý túži pozerať sa po druhých a nie každý má rád pohľady, ktoré sa na neho upierajú. Preto je vlastná domáca posilňovňa tým najlepším riešením. Zariadiť ju nebolo nikdy jednoduchšie, ako je tomu teraz, kedy máme k dispozícii obrovské množstvo rôznych pomôcok, strojov a zariadení. Ich kombináciou sa dá aj z pivnice, garáže alebo nepoužívanej izby vyčarovať dokonalé oddychové miesto, kde spravíte niečo pre svoje telo.

Aké stroje sa do nej hodia?

To, akými strojmi si vlastné fitko vybavíte závisí od toho, aké cviky preferujete. Veľmi obľúbeným je bežecký pás, na ktorom je možné zabehnúť vzdialenosť, aká sa vám žiada. Vhodný je pre bežcov začiatočníkov a rovnako aj pre profesionálov, ktorí zvládnu odbehnúť maratón. Tento trenažér je skvelou investíciou, pretože ponúka alternatívu behania, ktoré nie je možné vykonávať za každého počasia. Ak chcete nielen zdravo žiť, ale aj schudnúť a vyformovať telo, bežiaci pás je tou najlepšou voľbou, ktorá nikdy neomrzí. Jeho výber by však nemal byť podmienený len cenou, aj keď ide samozrejme o veľmi dôležitý parameter. Zvážiť však treba aj iné faktory, aby sa nestalo, že po pár použitiach ho odložíte a zapadne prachom. Pred kúpou si treba rozmyslieť, koľko miesta máte na jeho umiestnenie a či ho potrebujete po tréningu zložiť a odložiť. Dobré je myslieť aj na to, koľko ľudí ho bude využívať a ako často.

Každý užívateľ ho využije iným spôsobom a preto treba prihliadať aj na spôsob používania. Pri chôdzi je dobré zaobstarať si dlhý pás, no pri behaní vám postačí menšia plocha. Súčasťou sú aj rôzne doplnky, ktoré vám tréning zlepšia a spríjemnia. Nekupujte si úplne obyčajný stroj, ale doprajte si komfort, vďaka ktorému sa vám bude chcieť ho aj používať. Veľmi dobrým strojom do domácej posilňovne je aj stepper, ktorý využijú najmä ženy. Pre širšiu ponuku navštívte športového predajcu inSPORTline, kde nájdete nielen spomínané trenažéri, ale aj množstvo iných skvelých strojov na cvičenie.

Čítané: 3486 x