Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Správna topánka na kolieskových korčuliach spraví veľa

Datum: 09.10.2011

Ako sa rozhodovať pri výbere kolieskových korčúľ

Radi by sme vám poradili pri výbere kolieskových korčúľ. Tento krát vám poradíme na čo by ste mali prihliadať pri výbere topánky.

Začneme výškou topánky ako takej.  Kolieskové korčule sa často líšia aj vo výške topánky v oblasti kotníku.  Začneme od tej najnižšej. Pretekárske korčule sa vyznačujú nízkym kotníkom. V prípade, že už máte nejaké tie roky odkorčuľované, môžete si dovoliť zvoliť tú najnižšiu alternatívu spomedzi pretekárskych korčúľ. To sú práve kotníkové korčule, ale také, ktoré majú dokonca vyrezanú achylovú pätu a tak tu žiadna podpora v oblasti kotníka prakticky neexistuje. Ak s rýchlostným korčuľovaním ešte len začínate. Sú na trhu dostupné typy závodných korčúľ, ktoré majú kvalitne vyplnenú aj achilovú pätu a na druhej strane majú jemne zvýšenú kotníkovú oblasť, ktorá končí cca 2cm nad členkom. Tento typ korčúľ vám dozaista poskytne dostatočnú oporu.

Ak si chcete korčuľovanie na kolieskach predovšetkým užiť,  zvoľte fitness kolieskové korčule s mäkko topánkou. Ak ste korčuliar začiatočník zvoľte čo najvyššiu topánku, ktorá vám poskytne dostatočnú oporu.  Na trhu sú aj fitness kolieskové korčule, ktoré sú o niečo nižšie ako klasické fitnkolesky. Ak už skúsenosti máte, môžete zvoliť aj túto voľbu.

Prejdime k zapínaniu. Z vlastnej skúsenosti vám môžeme odporučiť zapínanie s klasickými šnúrkami v kombinácii s klipsňou. Veľmi dobré skúsenosti máme aj so zapínaním lankového systému BOA, ktorý sa na kolieskové korčule montuje len krátko, ale je veľmi spoľahlivý a kvalitný.

Dôležité je tiež aby boli vaše korčule priedušné. Poteniu nôh sa dozaista nevyhnete, ale skúste si vyberať korčule, ktorých topánky majú priedušné materiály. Výrobcovia stále inovujú a na trhu sú dostupné aj modely, ktoré majú rôzne vetranie v spodnej časti a podobne.

Napokon rada na záver. Dbajte predovšetkým na to aby vám vaše inline korčule sedeli a aby ste sa v nich cítili pohodlne.

Čítané: 1836 x