Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

ecorec: Záujem o zhodnocovanie odpadu rastie

Datum: 26.07.2010

Pezinok, 26. júla 2010 – Spoločnosť ecorec Slovensko, špecializujúca sa na zhodnocovanie ťažko recyklovateľného odpadu zaznamenala medziročné zvýšenie objemu realizovaných služieb o 30 %. Kým od januára do konca júna 2009 spracovala 5 660 ton, v rovnakom období tohto roka to bolo 7 330  ton. 

Spoločnosť ecorec sa špecializuje na spracovanie ťažko recyklovateľného spáliteľného odpadu, ktorý za bežných podmienok končí na skládkach. Vďaka špeciálnej technológii takýto odpad premieňa na alternatívne palivo, ktoré nahrádza čierne uhlie v cementárni. K najväčším zákazníkom ecorec Slovensko patria spoločnosti odpadového hospodárstva a firmy, v ktorých vzniká  priemyselných odpad.

„V prvom polroku sme zaznamenali nárast služieb pre spoločnosti špecializujúce sa na recykláciu autovrakov. Druhým pilierom rastu bol nevyužiteľný odpad zo separovaného zberu z obcí, ktoré čoraz viac využívajú túto formu zhodnocovania,“ hovorí Juraj Číž, obchodný riaditeľ ecorec Slovensko.

V tomto roku by mala spoločnosť ecorec Slovensko energeticky zhodnotiť 16 000 ton odpadu zo Slovenska.

Spoločnosť ecorec sa zaoberá spracovaním odpadov od roku 1996. Jej hlavnou činnosťou je ekologické spracovanie odpadov na alternatívne palivá pre cementárenské pece. Takýmto spôsobom sa redukuje množstvo odpadu na skládkach a zároveň sa znižuje spotrebu uhlia v energeticky náročnej výrobe cementu. ecorec realizuje spracovanie odpadov väčšinou z priemyselnej výroby a komunálnej oblasti. Ročná kapacita závodu ecorec Slovensko v Pezinku je 50 000 ton odpadov. 

Čítané: 977 x